spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Pompierii ii atentioneaza pe parinti sa nu-si lase copiii singuri in apropierea apelor

- Advertisement -

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” al Judetului Botosani a demarat o actiune de sensibilizare a opiniei publice pentru evitarea altor tragedii, dupa ce, duminica, un copil de 12 ani s-a inecat la Dorohoi. Potrivit pompierilor in fiecare vara, zeci de botosaneni mor inecati in apele curgatoare sau statatoare de pe raza judetului. De cele mai multe ori, victimele apelor au fost copiii nesupravegheati si persoanele care au consumat alcool inainte de a intra in lacuri, rauri, canale de irigatie. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Botosani face un apel catre parinti sa-si supravegheze copiii si sa nu-i lase la joaca pe malurile raurilor, lacurilor sau canalelor de irigatii.
Botosanenii sunt sfatuiti sa frecventeze numai locurile special amenajate pentru inot si sa respecte avertizarile privind interzicerea scaldatului in alte zone decat cele autorizate.
Asadar, trebuie evitat scaldatul in rauri, lacuri, canale de irigatii sau alte cursuri de apa unde malurile sunt abrupte, curentii sunt foarte puternici, albiile namoloase sau pline de plante, pietre, crengi si trunchiuri de copaci. Nu sunt indicate nici actele de teribilism prin plonjarea in apa de pe platforme, poduri sau alte constructii.
Cetatenii trebuie sa stie ca nu e bine sa se aventureze in apa cand sunt in stare de ebrietate si ca trebuie sa evite scaldatul seara tarziu sau in timpul noptii. In timpul unor vijelii sau furtuni, scaldatul este interzis.
Totodata este reamintit primarilor si detinatorilor de acumulari, lacuri si balastiere ca potrivit „Ordinului Prefectului nr. 161 din 25 iulie 2007 privind unele masuri de prevenire a riscurilor de inec sau imbolnaviri datorate scaldatului in locuri periculoase sau ape neavizate sanitar” au obligatia sa identifice si sa monteze panouri de avertizare cu mentiunea „Scaldatul interzis, pericol de inec” in zonele periculoase pentru scaldat sau inot. (Danut Rotariu)

evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.