spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
Vaslui
03-iun.-2024

Ard zeci de hectare de pãdure pe Valea Muntelui

- Advertisement -

În comuna Agãs au ars 40 de hectare de pãdure, iar în comuna Asãu 20 hectare de pãdure. În Asãu carã apã tractoarele. Misiunea de la Agãs este îngreunatã de proiectilele rãmase neexplodate din timpul rãzboiului, iar zona este accidentatã.

Ramona IONESCU

Douã incendii de pãdure în comunele bãcãuane Agãs si Asãu au concentrat forte importante de interventie. La Agãs, distrugerile sunt raportate la aproximativ 40 de hectare de pãdure, din care 20 ha apartin Ocolului Silvic Comãnesti, iar restul de 20 ha sunt în proprietate privatã, fiind administrate de Ocolul Silvic Privat Suceava. În comuna Asãu, la Straja, ars aproximativ 20 hectare de teren, majoritatea parcelelor aflându-se în proprietate privatã.

“Pentru stingerea incendiului, la Agãs, actioneazã permanent peste 60 de persoane – a declarat lt. Andrei Grecu, ofiter de relatii publice în cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Bacãu. Echipajele de interventie sunt formate din pompieri, angajati ai Ocolului Silvic Comãnesti si voluntari. În partea cealaltã, la Asãu, sunt aproximativ 50 de pompieri, zece angajati ai Ocolului Silvic si voluntari. În continuare arde mocnit, iar pericolul extinderii focului a fost limitat, fiind sãpate santuri de pãmânt care sã opreascã flãcãrile”.

Diferenta dintre cele douã focare este cã la Asãu nu este munitie în pãdure si se poate ajunge cu tractorul pentru a cãra apã. În schimb, în Agãs, se poate ajunge la focar doar la pas sau cu calul. Pompierii actioneazã în urma pirotehnistilor care curãtã terenul de munitia rãmasã neexplodatã din timpul rãzboiului. Ei spun cã focul este tinut sub control, iar focarele vor fi stinse cel târziu marti. Echipele de interventie mizeazã inclusiv pe ploaia anuntatã de meteorologici în zilele urmãtoare.

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.