spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

O elevă ieşeancă, cea mai bună voce la “Euro Stars” în Malta

- Advertisement -

Ruxandra Tomulesei (foto), din clasa a IX-a la Colegiul „Ştefan cel Mare” din Hârlău, a fost într-o competiţie cu 97 de concurenţi din 14 ţări.

Soliştii Cercului de muzică uşoară “Melos”, de la Palatul Copiilor, s-au întors cu premii importante de la două festivaluri internaţionale desfăşurate în Malta şi Polonia. Ruxandra Tomulesei, elevă în clasa a IX-a la Colegiul „Ştefan cel Mare” din Hârlău, a câştigat locul I la Festivalul internaţional “Euro Stars” din localitatea Qawra, Malta. Ralucăi Ursu, adolescentă în vârstă de 12 ani din Botoşani, i-a fost acordată diploma „Award” a festivalului. Celor două interprete le-a revenit şi câte un premiu special, constând în invitaţii la festivaluri de muzică uşoară din Elveţia şi Macedonia. Patru premii speciale au fost înmânate şi soliştilor Oana Răduc, Thomas Andrici, Maria Luisa Andrici şi Daniel Asoegwu, care au participat pentru prima dată la un festival organizat în afara graniţelor ţării. „Festivalul din Malta a reunit 97 de concurenţi extrem de puternici din 14 ţări: Polonia, Malta, Italia, Elveţia, România, Rusia, Bulgaria, Suedia, Lituania, Letonia, Filipine, Kîrghistan, Macedonia şi Ucraina. Soliştii Cercului «Melos» au reprezentat cu cinste România şi s-au bucurat de un succes binemeritat, concretizat în premii foarte importante. Ruxandra Tomulesei, câştigătoarea locului I, a fost considerată de majoritatea juraţilor şi concurenţilor drept cea mai bună voce a festivalului”, a menţionat Gabriela Nechita, profesor coordonator al Cercului „Melos”. Ana Maria Bucşă, tânără botoşăneancă în vârstă de 15 ani, şi Alexandra Botez din Hârlău au fost recompensate cu premiul I la Festivalul internaţional „May Note” din Polonia şi cu invitaţia de a participa la un festival internaţional din Turcia. „Festivalul a reunit sute de concurenţi din 9 ţări în cadrul mai multor secţiuni, precum dans, grupuri, solişti vocali şi instrumentali. În mod tradiţional, trofeul soliştilor vocali revine anual Poloniei, însă solistele de la «Melos» au făcut o impresie deosebită, smulgând aplauze şi aprecieri la superlativ din partea juraţilor şi publicului”, a subliniat profesoara Gabriela Nechita.
Palmaresul Cercului „Melos” s-a îmbogăţit, de asemenea, cu 14 premii obţinute la Festivalul naţional „Lucky Kids”, ce a avut loc în Roman. Marele Trofeu a fost câştigat de Ana Maria Bucşă, care se numără şi printre finaliştii Festivalului naţional de creaţie şi interpretare “Mamaia Copiilor”, programat în luna iulie. Raluca Ursu a intrat în posesia trofeului acordat la categoria de vârstă 11-13 ani, în timp ce Maria Luisa Andrici şi Alexandra Botez s-au clasat pe primul loc. Giulia Sîrbu, Andreea Lepărdă, Andra Păsărin şi Codruţa Filip au câştigat premiul II, lui Thomas Andrici i-a revenit premiul III, iar soliştilor Daria Grigoraş, Simona Lupuşoru, Erika Tabacaru, Daniel Asoegwu şi Alessia Popa le-au fost înmânate menţiuni.

ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.