spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Liberalii bãcãuani si-au ales conducerea judeteanã pentru urmãtorii patru ani

- Advertisement -

– Romeo Stavarache a fost reconfirmat în functia de presedinte – noul Birou Politic Judetean include 28 de membri, iar cei nouã vicepresedinti au fost desemnati în ordinea voturilor obtinute – la Conferinta Teritorialã a PNL Bacãu au venit si liberali din conducerea centralã, ministri si europarlamentari

Claudiu TÃNÃSESCU

Liberalii din judetul Bacãu s-au reunit duminicã dimineatã în cadrul Conferintei Teritoriale a PNL Bacãu, unde s-a ales noua conducere a partidului pentru urmãtorii patru ani. La Teatrul de Varã “Radu Beligan” au venit 1.485 de delegati. Conferinta a debutat cu prezentarea invitatilor si a continuat cu discursurile, prezentarea candidatilor, rapoartele de activitate ale vechiului Birou Politic Judetean (BPJ) al PNL Bacãu si votul. Au fost prezenti din conducerea centralã a PNL vicepremierul si ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, europarlamentarii Norica Nicolai si Cristian Busoi, vicepresedintele PNL si presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, liderul grupului parlamentar liberal din Camera Deputatilor, deputatul Andrei Gerea, precum si presedintii organizatiilor PNL Suceava, Neamt, Vrancea: Alexandru Bãisanu, Dorinel Ursãrescu si Nini Sãpunaru.

“Filiala PNL Bacãu a îmbinat douã atitudini, reper pentru partid la nivel national, loialitatea si dârzenia. PNL este un partid consecvent cu sine însusi. Filiala de aici s-a confruntat cu o luptã politicã în care adversarii politici au folosit metodele cele mai incorecte. Nu trebuie sã uitãm cã PNL si liberalii au participat si s-au implicat în toate evenimentele majore ale istoriei natiunii noastre”, a declarat Vosganian. Nini Sãpunaru a recunoscut cã se simte în Bacãu ca acasã si le-a dorit liberalilor bãcãuani sã îsi adjudece si presedintia Consiliului Judetean. Cristian David a arãtat în discursul lui cã Bacãul a devenit un model de oras în care cei plecati pe meleaguri strãine se pot întoarce oricând acasã, iar primarul Romeo Stavarache a dezvãluit cã ministrul românilor de pretutindeni va organiza un proiect surprizã în Bacãu. Cristian Busoi a vorbit despre proiectele Bacãului, la care s-a implicat activ, mai ales pe plan european.

Promisuni de finantãri pentru obiectivele majore ale Bacãului

Cristian Adomnitei a pus accentul pe importanta cooperãrii dintre judetele Moldovei în cadrul Regiunii Nord-Est, îngroparea securii rãzboiului dintre judete si orase si trecerea la o gândire si o strategie regionalã care sã dezvolte întreaga Moldovã. Un lucru important pus la cale de liderii penelisti din Moldova a fost sustinerea unui singur candidat, liberal, la sefia viitoarelor regiuni de dezvoltare. Vicepremierul Daniel Chitoiu nu a venit cu mâna goalã. “Un pas important va fi reducerea fiscalitãtii, în douã etape. Astfel, în 2014 se va reduce TVA, iar din 2015 se vor reduce taxele si impozitele. Voi sustine financiar pe perioada mandatului meu de ministru al Finantelor finalizarea soselei de centurã, finalizarea Spitalul Municipal si dezvoltarea infrastucturii rutiere din judet”, a spus Daniel Chitoiu. Norica Nicolai le-a vorbit delegatilor PNL despre obligatia lor fatã de electorat, de a duce la îndeplinire tot ceea ce au promis, pentru cã oamenii au votat o strategie si un proiect care sã ducã la progresul tãrii. Dintre candidati au vorbit senatorul Dragos Luchian, deputatii Viorica Marcu si Ionel Palãr, primarul de Helegiu, Mihaela Bãdic, sau presedintele de onoare al PNL Bacãu, Mihai Ichim. Marele absent de la Conferintã a fost deputatul Lucian Ciubotaru, plecat la Barcelona.

Dare de seamã la final si un nou început pentru Romeo Stavarache

Liderul PNL Bacãu, primarul Romeo Stavarache, a prezentat raportul de activitate al ultimilor patru ani, atât pe linie administrativã, cât si politicã. “Vã multumesc pentru ceea ce ati fãcut atât pentru PNL, cât si pentru judetul si municipiul Bacãu. Tot ceea ce s-a întâmplat bun a fost datoritã dumneavoastrã. În toti acesti ani, din 2004, liberalii au fost cãlãuziti de trei lucruri importante: Educatia, Credinta si Sãnãtatea.

În Educatie s-au investit peste 35 milioane de euro, în tot judetul, indiferent de culoarea politicã a primarilor. Pe Ordonanta 7 avem 56 de administratii din cele 83 care au cîstigat proiecte si unde lucrãrile sunt finalizate, iar la câteva aproape finalizate. Profit de prezenta ministrilor si îi rog sã ajute si comunitãtile unde aceste proiecte nu s-au încheiat încã. Au urmat investitiile în biserici si în Sãnãtate. Îi multumesc domnului vicepremier Chitoiu pentru promisiunea pe care a fãcut-o aici. În ceea ce priveste raportul politic, PNL Bacãu a plecat la drum înainte de 2004 cu sase primari, iar în urma alegerilor de anul trecut avem 35 de primari, din care 25 au candidat pe PNL. Avem circa 400 de consilieri, viceprimari si primari. Totul a fost posibil prin munca dumneavoastrã. PNL Bacãu a reusit în zece ani sã schimbe trei lucruri importante: istoria politicã a municipiului si a judetului, a reusit sã înlãture o mafie pe care nimeni nu mai credea cã o va putea zdrobi; am reusit sã implementãm proiecte de sute de milioane de euro; PNL a reusit sã se situeze între primele trei filiale din tarã.

Acum trebuie însã sã dãm startul alegerilor pentru prezindentialele din 2014. Putem da României primul presedinte liberal, Crin Antonescu. Pânã atunci, un prim obiectiv sunt alegerile europarlamentare”, a declarat Romeo Stavarache. El a mai precizat cã s-a opus revenirii în partid a “trãdãtorului Berca, pentru cã cine a trãdat o datã va trãda mereu” si a punctat la final pe importanta cooperãrii si a unei strategii pe criterii valorice între judetele Regiunii Nord-Est, pentru dezvoltarea acestei zone.

Romeo Stavarache si vechiul BPJ si-au depus mandatul, iar conducerea sedintei a fost preluatã de vicepremierul Chitoiu. S-a trecut la votarea presedintelui, a celor 19 membri titulari, dintre care nouã vicepresedinti alesi în ordinea voturilor, si a celor nouã membri supleanti, precum si membrii comisiei de cenzori si ai consiliului de arbitraj. În cursã au intrat 42 de candidati pentru functiile din BPJ.

Componenta noului BPJ al PNL Bacãu

Romeo Stavarache a fost reconfirmat în functia de presedinte al BPJ Bacãu. Cei nouã vicepresedinti sunt senatorul Dragos Luchian, deputatii Viorica Marcu, Nicu Marcu, Ionel Palãr, Lucian Ciubotaru, Viorel Miron, primarul Comãnestiului, Mircea Fechet, secretar de stat si vicepresedinte la ANRMAP, Mihaela Bãdic, primarul de Helegiu, Mihai Ichim, presedinte de onoare al PNL Bacãu. Membrii titulari în BPJ sunt Claudiu Nãstasã, Corneliu Pricope, Marcel Nicolae Nechita, Mihai Sustac, Marius Pâslaru, Marius Danciu, Ionicã Câdã, Vasile Tescaru, Gheorghe Baban, Ion Rotaru, Cristian Cojocaru, Valentin Vieru, Ilie Bârzu, Ion Balcan, Radu Ababei, Gabriel Lupu, Dorin Lazãr, Cristian Popa si Liviu Miroseanu. Membrii supleanti sunt Carmen Mârtz, Ileana Pãduraru, Mihãitã Lucas, Nicolae Olaru, Ovidiu Cojocaru, Tiberiu Serban, Iulian Burghelea si Costicã Marcu.

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.