spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Aşa arată o autostradă suspendată la chinezi!

- Advertisement -

Ce vedeti mai jos este o imagine cu un nod al unei autostrãzi suspendate din Shanghai. Fotografia a fost fãcutã anul acesta pe 2 martie si publicatã în urmã cu câteva zile.

Dupã ce în 2011 se putea lãuda cu un record privind infrastructura rutierã, China a doborât un nou record al autostrãzilor. Mai precis, conform unor cifre neoficiale, chinezii au ajuns sã aibã mai multi kilometri de autostradã decât toatã Europa la un loc. Mai precis, în decembrie 2012, China a ajuns sã detinã o retea de 91.157 de km de autostradã, urmând ca în ianuarie sã depãseascã 91.500 de km, adivã nivelul actual al retelei existente pe tot continentul european (nu numai Uniunea Europeanã, ba dimpotrivã, în calcule a fost inclusã si Turcia). Aici sunt cuprinse si autostrãzile intra-urbane.
Suspendata lui Oprescu costã 101 milioane euro/km

Autostrada va fi construitã mai mult la nivelul solului si subteran decât „suspendatã” si are cel mai mare cost pe kilometru. Cu o lungime de doar 13,15 kilometri, autostrada va costa 1,6 miliarde de euro. Cum s-a ajuns la acest pret? Potrivit EVZ, costul estimat a fost majorat cu aproape 800 milioane de euro peste noapte. Acest lucru se întâmpla în luna februarie a acestui an. Astfel, în sedinta Consiliului General din data de 24 februarie, chiar seful Directiei de Infrastructurã din cadrul Municipalitãtii, Mãdãlin Dumitru, a recunoscut cã a pus pe hârtie pretul drumului expres înainte cu o noapte. Când a fost întrebat, în cadrul aceleiasi sedinte, cum s-a ajuns ca autostrada sã coste cu 800 de milioane de euro mai mult, Oprescu a replicat: „Ne legãm de chitibusuri”. Cert este cã 13,15 km vor costa 1,6 miliarde de euro.

Shanghai Urban Construction Group (SUCG) din China se declarã interesat de autostrada suspendatã pe care Sorin Oprescu vrea sã o construiascã în Bucuresti. Grupul de constructii din China va analiza posibilitatea formãrii unui consortiun din aceeasi tarã pentru a stabili dacã va prelua realizarea întregului proiect.

capital.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.