spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

VASILE BOTOMEI A AJUNS DUPĂ GRATII PENTRU 29 DE ZILE

- Advertisement -

Vasile Botomei a fost arestat preventiv, aseară. Curtea de Apel a admis propunerea Parchetului și a emis mandat pentru 29 de zile. Vasile Botomei a declarat recurs care se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău au luat, miercuri seara, măsura reținerii lui Vasile Botomei. Acesta este cercetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, exercitarea fără drept a profesiei de avocat, folosirea fără drept a denumirilor “Barou”, “Uniunea Națională a Barourilor din România”, “UNBR”, folosirea însemnelor specifice profesiei în alte condiții decât cele prevăzute de lege și înșelăciune.

“Botomei Vasile a introdus în circuitul civil înscrisuri cu conținut neadevărat, folosind denumiri și însemne, exercitând activități și acte specifice profesiei de avocat fără a îndeplini condițiile prevăzute de lege, neavând dobândită calitatea de avocat, reușind astfel să inducă în eroare părțile vătămate C.F.A. în 4.06.2012, L.R. în 30.08.2010, C.S. în 7.01.2012, cărora le-a creat un prejudiciu total de 9.500 lei”, motivează procurorii.

Printre cei păgubiți este și tânăra absolventă de Drept despre care a relatat pe larg Ziarul de Bacău, racolată de judecătorul Vasile Sorin Curpăn, magistrat la Judecătorie și partener de afaceri cu Vasile Botomei. Acesta a sfătuit-o să dea examen de intrare în Baroul lui Botomei, fără să-i spună însă că avocații “școliți” de acesta nu au drept de practică în instanță.

Curpăn este cercetat în același dosar de înșelăciune, alături de Botomei, dar față de el procurorii nu au luat încă nicio măsură. Anul trecut, magistratul a făcut parte din Comisia de examinare și evaluare a candidaților pentru intrarea în Baroul lui Botomei. Din taxa de admitere de 4.000 de lei, pretinsă de Botomei, 10 la sută ajungeau în buzunarul judecătorului Curpăn. “Cercetările continuă în cazul judecătorului Vasile Sorin Curpăn și nu s-a luat încă nicio măsură – ne-a declarat Camelia Elisei, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel. Față de Botomei s-a dispus reținerea având în vedere că în cauză sunt indicii temeinice care atestă săvârșirea infracțiunilor pentru care este cercetat și există date certe că inculpatul pregătește noi infracțiuni. În scopul inducerii în eroare și a altor persoane, inculpatul Botomei Vasile a publicat în mod repetat anunțuri în ziarul local Deșteptarea, precum și pe site-ul pe care îl administrează, www.unbr.info, că organizează concursuri de admitere pentru avocați stagiari și definitivi”.

Gigi Candet, decanul Baroului Bacău: “Nu pot să spun că sunt bucuros, pentru că durează de foarte mult timp activitatea desfășurată de Botomei. Dar mă bucur că, în sfârșit, organele statului au înțeles că activitatea de avocatură clandestină și sfidarea legilor și tuturor instituțiilor nu pot continua. Felicităm procurorii care au instrumentat cazul și așteptăm hotărârea instanței de judecată, care sperăm să fie una legală și temeinică”.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.