spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Familie destrãmatã de lene, scandaluri si alcool

- Advertisement -

POVESTE DIN JUDETUL VASLI Si-a luat cei cinci copii si a fugit de acasã. O femeie din localitatea Gârceni a cerut sprijinul autoritãtilor, dupã ce, sustine ea, ar fi fost amenintatã de sotul ei cu un topor. Ieri, prin reprezentantii sãi, Grupul de Interventie Rapidã Vaslui i-a bãtut omului la usã, pentru a afla cum stau lucrurile si ce e de fãcut pentru ca situatia sã se schimbe. În sat, surprizã! Localnicii o gãsesc vinovatã pe tânãra în vârstã de 40 de ani, despre care spun cã nu se ocupã de familie, nu spalã, nu face mâncare si, de douã luni, este însãrcinatã cu un bãrbat din sat. Cei de la Protectia Copilului vor trebui sã stabileascã acum cine minte si cine are dreptate si care este varianta cea mai bunã pentru ca fratii sã creascã în sigurantã.

În urmã cu douã seri, Lucretia Miron a sunat la 112 si a cerut ajutorul politiei si al medicilor, dupã ce bãrbatul ei ar fi speriat-o si pe ea, si pe copii, cu toporul. Totul, pe fondul consumului de alcool. O ambulantã i-a transportat la spital pe femeie si pe cei cinci minori, cu vârste cuprinse între 2 si 12 ani. Pentru cã niciunul dintre ei nu necesita spitalizarea, ieri dimineatã, acestia au ajuns într-un centru de tip maternal din oras, unde vor rãmâne un timp, pânã la clarificarea situatiei. „Înainte de Pasti am plecat de acasã cu copiii, tot din cauza lui si am stat în centru. Ieri (miercuri n.r.), dupã ce sotul meu a promis cã se linisteste, cã nu ne mai terorizeazã, am acceptat sã ne întoarcem acasã. Numai cã, atunci când am ajuns în sat, el a început cu amenintãrile si a zis sã plec si eu, si copiii, cã ne omoarã. A pus toporul dupã sobã. M-am speriat. Copilul de 7 ani a tresãrit si pânã la ambulantã a mers împleticit. Suntem speriati de acest om, care se îmbatã zi de zi si ne face viata un calvar. Mie mi-a fost rãu, am avut febrã. Sunt însãrcinatã în opt sãptãmâni, dar intentionez sã fac avort. Nu mã mai întorc la el. O sã încerc sã mã mut împreunã cu copiii. Cu el nu e de trãit”, a spus Lucretia Miron. În aceste conditii, imediat s-a pus în miscare Grupul de Interventie Rapidã, din care fac parte reprezentanti ai autoritãtilor judetene.

„Nevasta mea e gravidã cu altul, nu face mâncare si arde rufele murdare!”

La Postul de politie din Gârceni, Neculai Miron i-a asteptat pe specialistii de la Protectia Copilului Vaslui. Nu era bãut, însã pãrea foarte obosit si supãrat de tot ceea ce i se întâmplã. „Nu am bãtut-o, nu am amenintat-o cu toporul. Nu mi-am lovit copiii. Femeia asta mi-a fãcut numai probleme. Ieri (miercuri n.r.), am luat-o de la Vaslui, cu tot cu copii. Am adus-o acasã, iar ea nu a fãcut nimic. Seara a sunat la 112. Casa e vraiste, mâncare nu a fãcut. Eu muncesc cu ziua, mã duc pe unde pot pentru un ban, iar ea rãmâne acasã. Îi ia pe copii de mânã si pleacã prin sat. De curând, am gãsit-o în casa unui alt bãrbat si am adus-o acasã. E gravidã, dar nu e copilul meu. Eu am aproape 60 de ani. Femeia asta s-a învãtat la Vaslui, în centru. Acolo nu munceste, nu trebuie sã facã mâncare. Nu vreau sã mai stiu de ea. Îmi iubesc copiii, dar ce pot sã fac?! Sã mã spânzur?!”, a declarat Neculai Miron. Varianta lui este sustinutã si de vecini. „Ea e vinovatã pentru tot. Omul ãsta munceste ca un sclav. Vine acasã, nu gãseste nimic de mâncare, casa e murdarã, miroase urât. Când o pune sã facã si ea ceva, îi spune cã o doare mâna, cã îi e rãu, cã nu poate. Nu mulge vaca pentru cã se teme, nu o priponeste pentru cã o împunge. Unde s-a mai vãzut asa ceva?! Asta nu e mamã de copii, nu meritã sã o tinã statul pe degeaba. Sã îi ia copiii si sã se ducã în lumea ei! Neculai ar tine copiii, îi iubeste. El le-a fãcut de mâncare toatã iarna, el i-a spãlat. Lucretia dãdea foc la hainele murdare”, au spus oamenii. Înarmati cu aceste informatii, specialistii s-au întors la Vaslui. Vor sã discute din nou cu femeia. Psihologii din cadrul Directiei de Asistentã Socialã si Protectia Copilului îi vor consilia atât pe tânãra mamã, cât si pe minori. Între timp, pânã la finalizarea anchetei, acestia rãmân într-un centru de specialitate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.