spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Românul care şi-a făcut loc harta Rusiei! Ar putea produce milioane de barili de petrol

- Advertisement -

Numele lui Frank Timiş este legat în mod special de explorările din Sierra Leone şi din alte state africane. Activitatea din Rusia a celui mai bogat român conform ultimei ediţii a Top 300 Capital în Rusia este mai puţin cunoscută, iar cele mai noi informaţii au apărut de curând, odată cu publicarea raportului anual al companiei International Petroleum, unde este cel mai mare acţionar.

Este vorba de nu mai puţin de 5 proiecte: Yuzhno-Sardakovsky, Zapadno-Novomolodezhny, proiectele Krasnoleninsky şi Druzhny şi mai noul proiect Yanchinsky. Toate sunt situate în Vestul Siberiei şi toate vitează explorarea şi exploatarea unor importante rezerve de petrol şi gaze naturale.

Pe unele le deţine în totalitate, la unele are are pariticipaţii semnificative sau acorduri de colaborare cu alte companii din industrie.

1. Yuzhno-Sardakovsky

Conform ultimului raport, rezervele dovedite de petrol şi gaze sunt estimate la 374.000 de barili, iar rezervele probabile, posibile şi dovedite sunt estimate la peste 97 de milioane de barili. Producţia de petrol ar trebui să înceapă în aprilie 2014.

2. Zapadno-Novomolodezhny

Rezervele dovedite de petrol şi gaze sunt estimate la 2,2 milioane de barili, iar rezervele probabile, posibile şi dovedite sunt estimate la peste 63 de milioane de barili.

3. Krasnoleninsky

International Petroleum deţine o participaţie de 75% în Souville Investments Ltd care, la rândul ei deţine 100% din acţiunile companiei ruseşti Irtysh-Neft LLC, care are drepturi de explorare în 4 blocuri care acoperă o arie de 1.467 de km2, amplasate în regiunea Khanty-Mansiysk din Vestul Siberiei, regiunea cu cea mai mare producţie de petrol din întreaga Rusie.

4. Yanchinsky

Rezervele de petrol care s-ar găsi aici s-ar putea ridica la 2,5 milioane de tone.

5. Druzhny

Cea mai pesimistă estimare privind rezervele proiectului Druzhny este de 85 de milioane de barili, iar cea mai optimistă este de peste 260 de milioane de barili.

În total, dacă luăm în calcul valorile superioare, ar putea fi vorba, în total de aproximativ 400-500 de milioane de barili. Ca să vă faceţi o idee despre cât înseamnă asta pentru ruşi, amintim că producţia de petrol a Rusiei este de aproximativ 10 milioane de barili pe zi.

capital.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.