spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
Vaslui
03-iun.-2024

Berlusconi condamnat la închisoare. El nu mai are voie sã candideze la nicio functie

- Advertisement -

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat miercuri searã la patru ani de închisoare, pedeapsã redusã la un an pe baza unei amnistii, în sentinta de apel din cadrul procesului Mediaset, în care este acuzat de fraudã fiscalã, informeazã mass-media din Peninsulã.

Sentinta a confirmat condamnarea din prima instantã si a fost emisã miercuri searã de Curtea de Apel de la Parchetul din Milano, dupã o camerã de consiliu care a durat peste cinci ore.

Pe 26 octombrie 2012, Silvio Berlusconi fusese condamnat, în primã instantã, în dosarul Mediaset, la patru ani de închisoare cu executare pentru fraudã fiscalã, pedeapsa fiind însã imediat redusã la un an. Berlusconi a obtinut reducerea pedepsei în temeiul unei legi a amnistiei din 2006 care a fost promulgatã de guvernul de stânga de la acea vreme /condus de Romano Prodi/ pentru a reduce suprapopularea în închisori.

De asemenea, confirmând condamnarea din prima instantã, Curtea de Apel din Milano a decis ca pedeapsa cu închisoarea sã fie însotitã de interzicerea exercitãrii oricãrei functii publice timp de cinci ani si de plata a 10 milioane de euro cãtre fiscul italian.

În acest proces, fostul premier este acuzat cã a “umflat” în mod artificial costurile de achizitie ale drepturilor de difuzare ale unor filme, cumpãrate de la grupuri americane de societãti fictive care îi apartineau, pentru a le revinde imperiului sãu audiovizual Mediaset.

Grupul Mediaset, sustine Parchetul din Milano, ar mai fi constituit “fonduri negre” în strãinãtate si si-ar fi redus cîstigurile în Italia, pentru a plãti impozite mai mici.

agerpres.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.