spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

(MOLDOVA DIVIZATÃ) 9 mai este marcat la Chisinãu

- Advertisement -

9 mai va fi marcat diferit la Chisinãu. Dacã unii planificã sã sãrbãtoreascã Victoria asupra fascismului în cel de-al doilea rãzboi mondial, sfârsit acum 68 de ani, altii vor protesta împotriva concertului organizat la prânz în Piata Marii Adunãri Nationale din centru capitalei, transmite IPN.

Începând cu ora 09.00, la Complexul Memorial „Eternitate”, va avea loc un miting consacrat Zilei Victoriei. La miting va participa conducerea de vârf a tãrii. Actiunea va fi urmatã de depuneri de flori la „Focul vesnic” si la monumentele „Stela Eroilor Moldoveni” si „Maica îndureratã”.

Depuneri de flori si miting de comemorare vor avea loc si la Complexul Memorial „Capul de pod Serpeni”. De asemenea, vor fi organizate concerte festive si mese de sãrbãtoare pentru veteranii celui de-al doilea rãzboi, atât la Chisinãu, cât si în localitãtile Republicii Moldova.

Tot la 9 mai se va desfãsura festivalul „Cântecele credintei, Sperantei si Iubirii – Victoria 68”. În aceastã zi va fi asiguratã intrarea liberã pentru doritori în muzeele din tarã, inclusiv la Centrul de culturã si istorie militarã.

Partidul Comunistilor, împreunã cu simpatizanti ai formatiunii, se vor convoca la ora 09.00 în Piata Marii Adunãri Nationale, lângã Arcul de Triumf, iar de acolo vor porni în mars spre Complexul Memorial „Eternitate”, unde vor depune flori la „Focul vesnic” si vor organiza un miting de comemorare.

Partidul Socialistilor va organiza evenimente în 15 raioane ale tãrii. Socialistii vor salubriza 15 cimitire militare, vor distribui 15 mii de panglici „Sf. Gheorghe” si vor depune flori la monumentele eroilor cãzuti. Socialistii anuntã cã vor vizita la domiciliu si vor felicita circa 1500 de veterani.

Un concert festiv, cu participarea orchestrei Ministerului Afacerilor Interne si a mai multor artisti locali, va începe la ora 12.00 în PMAN. Invitatii de onoare sunt interpretii rusi Lev Lesenko si Iosif Kobzon. Concertul este organizat cu sustinerea Ambasadei Rusiei la Chisinãu.

Platforma civicã „Actiunea-2012” a anuntat cã va protesta împotriva organizãrii concertului. Pe de altã parte, Partidul Regiunilor, Partidul „Patriotii Moldovei” si Partidul Socialist au anuntat cã vor organiza o „drujinã popularã” pentru a monitoriza situatia si pentru a nu admite provocãri în ziua de 9 mai.

Sursa: IPN

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.