spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
Vaslui
03-iun.-2024

De necrezut! Gropile din Romania astupate cu nisip.

- Advertisement -

Dupa iarna lunga ce a trecut, drumul Botosani – Tg. Frumos arata ca dupa bombardamente. Cum Botosaniul nu reprezinta o mare prioritate pentru guvern, bani s-au alocat doar pentru peticirea drumului si nu pentru o reparatie absolut necesara si care nu s-a mai realizat de zeci de ani. In cursul zilei de ieri, cativa lucratori de la Sectia Drumuri Nationale plombau gropile din apropierea localitatii Zaicesti cu nisip si emulsie.

In Copalau, Flamanzi si Frumusica erau si cateva plombe de bitum. In schimb, se puteau observa gropile aparute in urma plombarilor din 2012 si chiar mai demult. Reprezentantii Sectiei Drumuri Nationale Botosani spun ca in prima faza au intervenit cu mixtura la rece pentru a face drumul cat de cat practicabil iar de zilele urmatoare se va trece la plombarea efectiva a gropilor. Problema este ca aceasta plombare este tot o solutie provizorie pentru ca in iarna urmatoare craterele de pe drumul Botosani – Tg. Frumos vor fi cel putin la fel de mari ca in sezonul rece care s-a incheiat in urma cu doua luni.
„Am inceput sa facem reparatii provizorii, cu mixtura la rece, ca sa se poata circula pe acest drum. Este vorba de nisip si emulsie. Este o solutie provizorie pentru doua-trei saptamani. In perioada imediat urmatoare, se va decapa in zonele cu probleme mari si vom veni cu mixtura la cald. Pana acum am intervenit doar in zona de asfalt al drumului Botosani – Tg. Frumos dar urmeaza sa efectuam lucrari si pe portiunea unde sunt acele dale de beton. Vom face reparatii si vom veni un tratament succesiv”, ne-a spus Viorel Zacretchi, seful Sectiei Drumuri Nationale Botosani.
Cat despre modernizarea drumului Botosani – Tg. Frumos, nici nu se poate discuta anul acesta. in cel mai fericit caz, se vor aloca o parte din banii necesari, in 2014.
Senatorul PNL Viorel Grigoras sustine ca parlamentarii liberali vor continua sa faca saptamanal interpelari adresate ministrilor si primului ministru Victor Ponta, pana cand se vor aloca banii.
„Este bine ca s-a inceput plombarea gropilor dar sper sa reziste o perioada mai lunga si nu doua-trei luni. Deocamdata avem doar promisiuni ca se vor aloca banii necesari in 2014. Exista posibilitatea accesarii unor fonduri europene. Noi am insistat pentru modernizarea drumului Botosani – Suceava deoarece era inclusiv licitatia finalizata si mai trebuiau alocate fondurile. Cert este ca, noi parlamentarii liberali, ne vom lupta in continuare pentru modernizarea celor doua drumuri. Chiar saptamana viitoare voi avea o noua declaratie politica in acest sens”, a precizat Viorel Grigoras.
Demersuri pentru modernizarea drumului Botosani – Tg. Frumos au facut si primarii din judetul Botosani. Constantin Radeanu, primarul comunei Frumusica spune ca a participat inclusiv la intalnirea cu directorul CNADR dar pana acum au primit doar promisiuni.
„Am facut mai multe demersuri. In luna aprilie a fost la Flamanzi un secretar de stat de la Bucuresti, directorul de la CNADR. A avut o intalnire cu toti primarii din zona. Au promis ca vor face un covor asfaltic dar vad ca fac doar o plombare. Vom mai avea o intalnire sa vedem ce s-a intamplat”, a spus primarul comunei Frumusica.

mai mult: evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.