spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Judetul Bacãu, fruntas la fraudarea contoarelor de energie electricã si gaze naturale

- Advertisement -

– hotii de energie sau gaze naturale riscã pânã la sase ani de închisoare – în ultimele patru luni, aproape 240 de persoane au fost prinse fraudând contoarele E.ON-ului

Ramona IONESCU

De la începutul anului si pânã în prezent, E.ON Moldova s-a confruntat cu sute de cazuri de fraudare a contoarelor de energie electricã si gaze naturale. Reprezentantii companiei spun cã în Moldova au înregistrat aproximativ 240 de cazuri, majoritatea fraudelor fiind identificate la consumatorii casnici.

“Aparatele de mãsurã au fost modificate pentru înregistrarea unui consum mai mic decât cel real – a declarat Corneliu Zait, purtãtor de cuvânt la E.ON. Pierderile în aceste cazuri se ridicã la aproximativ 200.000 de metri cubi de gaze naturale, respectiv peste 1 milion de KWh”.

În Bacãu, Neamt si Iasi au fost descoperite cele mai multe cazuri de modificare a aparatelor de mãsurã pentru înregistrarea unui consum de energie electricã/gaze naturale mai mic decât cel real. În judetele Suceava, Botosani si Vaslui au fost identificate astfel de situatii doar la contoarele de energie electricã. Fraudele au fost descoperite atât în urma verificãrilor realizate la instalatiile de distributie de cãtre personalul specializat, cât si în urma sesizãrilor primite de la clienti.

“Atragem atentia consumatorilor – spune Corneliu Zait – cu privire la riscurile la care se expun. Furtul de energie si/sau gaze naturale constituie infractiune prevãzutã si sanctionatã de Codul Penal. Totodatã, interventiile neautorizate si folosirea unor instalatii improvizate pot provoca oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieti omenesti si pagube materiale importante”.

În ultimul an, aproximativ 20 de persoane din Moldova au fost condamnate la închisoare pentru furt de energie electricã. Persoanele vinovate de aceste infractiuni au primit pedepse ce variazã între sase luni si sase ani de închisoare, stabilite prin sentinte definitive si irevocabile sau prin sentinte în prima instantã.

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.