spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
21-mai-2024

Hackerul care a spart zeci de mii de conturi a fost eliberat

- Advertisement -

Tribunalul Bacãu l-a eliberat, ieri, pe hackerul din Iasi care a spart peste 50.000 de conturi bancare, e-mail si de Facebook. Desi Judecãtoria a prelungit la termenul trecut mãsura arestãrii preventive a tânãrului de 20 de ani, magistratii de la Tribunal, care au judecat ieri recursul declarat de Lucian Bãditã, au considerat cã acesta nu reprezintã pericol public si l-au lãsat în libertate. Instanta a dispus, în schimb, interdictia de a pãrãsi tara. “Solutia este una corectã.

Clientul meu este un tânãr fãrã antecedente penale, cu o conduitã corectã si nu prezintã pericol pentru societate sau pentru judecata pe fond”, ne-a declarat avocatul Radu Patriche.

DIICOT a început urmãrirea penalã în urma unei sesizãri primite în decembrie 2011, de la Constantin C. din Bacãu, în care reclama cã i-a fost accesat electronic contul de abonat Orange de unde s-au fãcut mai multe alimentãri frauduloase, prejudiciul fiind de 98 de euro. Procurorii sustin cã Lucian Bãditã s-a folosit de mai multi virusi informatici atasati la oferte mincinoase cu clipuri video postate pe Youtube. Acestea garantau accesul gratuit la diverse aplicatii informatice, dar în realitate îi induceau în eroare pe utilizatori.

În momentul în care utilizatorii de internet accesau un clip video pentru a descãrca oferta (jocuri online, site-uri, programe pentru hacking), se rula si se executa automat virusul cu care se transferau datele din memoria unitãtii utilizatorilor în site-ul hackerului. Odatã cu începerea urmãririi penale a lui Lucian Bãditã, au fost identificate mii de conturi ale retelelor de telefonie mobilã Orange, Cosmote, Vodafone, RDS/RCS si ale altor retele Network (Facebook, Yahoo) ce se presupune cã au fost fraudate si compromise de hacker.

Numai pânã în aprilie, au fost conservate în cont peste 18.000 de date de acces la conturi online de la diferite persoane fizice si juridice, printre care Google, Romtelecom, OTP Bank, RBS Bank sau institutii publice. “Dimensiunea deosebitã a persoanelor fizice si juridice fraudate nu a putut fi conturatã pânã în prezent, iar întinderea prejudiciului nu poate fi cuantificatã decât prin contactarea persoanelor fizice si juridice ale cãror date informatice au fost identificate în urma perchezitiei informatice si a interceptãrii/conservãrii datelor din site-ul “, aratã procurorii.

Cãtãlina CHIFU

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.