spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Atenţie la capcanele din Bazarul Facebook

- Advertisement -

Una dintre cele mai frecvente ţepe este aceea în care primeşti o cutie goală în locul produsului cumpărat de pe reţeau de socializare.

Trocul de odinioară, când oamenii dădeau la schimb grâu pe carne sau boi pe cai a rămas de domeniul trecutul. A apărut, însă o altă metodă spre care oamenii se îndreaptă din ce în ce mai mult, iar Facebook-ul a fost cel mai la îndemnână pentru această transformare.

Pe reţeaua de socializare, oricine poate crea grupuri. Ele pot fi realizate cu diferite scopuri. Am găsit însă pe Facebook un grup ce se numeşte Bazar România. Pentru a putea avea acces la acest grup, cineva trebuie să primească invitaţie din partea unei persoane care deja face parte din Bazar România. Mai apoi, va fi foarte simplu să găseşti lucrurile de care ai nevoie, indiferent că este vorba de maşini second hand, haine, papuci, bijuterii sau alte lucruri. „Vând laptop Acer Aspire 5738G în stare bună, nu are nicio defecţiune, doar urme minore de uzură, având în vedere faptul că îl am de 4 ani. Laptopul arată foarte bine deoarece nu a fost folosit, decât ţinut pe un birou, cu tastatură şi mouse separate. Laptopul vine în cutia originală, CD-ul cu programele originale, Acer, un cooler stand şi cu Windows 7 Ultimate instalat. Laptopul funcţionează ca la început, îl vând deoarece fac un upgrade. Pentru mai multe detalii, întrebaţi pe forum. Nu fac schimburi! Preţul este de 1100 lei negociabil”, a postat Andrei Răzvan Moşneagu pe Bazar România cu doar câteva zile în urmă. Cei interesaţi de oferta acestui tânăr pot chiar să vadă poze cu laptopul pus la bătaie, însă tranzacţia se poate dovedi a fi riscantă. De ce? Dacă cel de la care vrei să cumperi nu stă în acelaşi oraş cu tine şi îţi trimite produsul prin poştă sau curier rapid, e posibil să realizezi că la livrare, ai parte de fapt de alt lucru decât cel pe care l-ai văzut şi dorit în urma pozelor postate pe Facebook. Pe acelaşi grup se găsesc şi maşini pe care proprietarii doresc să le vândă sau să le dea la schimb cu alte autoturisme, plus o diferenţă de bani. „BMW 523i benzină, an ’98, climatronic, înmatriculat în februarie în Bulgaria, impecabil, unic proprietar Germania, preţ 2700 de euro”, este un alt anunţ postat pe Bazar România, care are ataşată şi o fotografie. În privinţa maşinilor, cele pe care le veţi găsi pe grupul de Facebook sunt toate autoturisme de tip second hand, unele fiind aduse din străinătate. Printre obiectele pe care le mai găsiţi pe Bazar România se numără şi ceasuri de mână. „Ceas Casio bărbătesc orginal, nou, garanţie 2 ani, poze originale”, a postat Alex Constantin chiar ieri, însă a uitat să precizeze şi preţul iniţial. Ulterior, a revenit şi a scris într-un comentariu „150 ron, am auzit să precizez”, dar cineva a ţinut să întrebe „E fake sau original?”. Un tânăr a început să râdă, luând în glumă oferta cu ceasul bărbătesc: „La 150 de lei vrei să fie şi original?”. Ochelari de soare, şah, IPhone-uri, leduri pentru maşini, motociclete, parfumuri, dar şi multele altele: cam aceasta este oferta variată din Bazarul virtual de pe Facebook numit şi Bazar România. Cu postări o dată la câteva minute şi uneori chiar la câteva secunde, în prezent, grupul de Facebook are 307.445 de membri, numărul crescând de la zi la zi.
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.