spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
Vaslui
03-iun.-2024

Arestări în timpul unei adunări anti-Putin de la Moscova

- Advertisement -

Poliţia a arestat miercuri 14 persoane, printre care şi opozantul Ilia Iaşin, în timpul unei adunări de protest faţă de preşedintele rus Vladimir Putin, în parcul Gorki din Moscova.


Poliţiştii au intervenit rapid pentru a aresta manifestanţii, inclusiv pe Iaşin care ia des cuvântul la manifestaţii, după ce au încercat să organizeze un sit-in. Această manifestaţie, numită „Ocupăm parcul Gorki” a fost convocată pe reţeaua de socializare Facebook.

„M-au urcat într-o maşină de poliţie pentru că am aplaudat”, a scris opozantul pe Twitter.

Manifestaţia, care a reunit aproximativ 50 de persoane, intervine după ce mii de opozanţi au participat luni la o mare adunare împotriva lui Vladimir Putin.

Organizatorii au afirmat că manifestaţia „marchează începutul unei lupte de durată pentru (a obţine) spaţii publice libere, pentru libertatea de exprimare, pentru drepturile politice – pentru tot ceea ce regimul lui Putin ne elimină metodic”.

Autorităţile au deschis luna aceasta în parcul Gorki un loc unde publicul este autorizat să facă discursuri politice, după imaginea celebrului Speakers’ Corner în Hyde Park, din Londra.

Opoziţia a criticat această iniţiativă, denunţând o deschidere aparentâ menită să justifice mai bine interdicţia întâlnirilor politice.

mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.