spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

3 beneficii uimitoare ale ceaiurilor

- Advertisement -

Un studiu recent realizat de prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi sugereazã cã ceaiul are un efect hidratant mai bun decât apa, datoritã faptului cã ceaiul ajutã moleculele din apã sã fie absorbite mai usor de fiecare celulã si sã rãmânã pentru mai mult timp în organism.

Pe lângã hidratare, ceaiurile au si alte beneficii importante pentru sãnãtate:

1. Ceaiul verde

Ceaiul verde este considerat ca fiind una dintre cele mai sãnãtoase bãuturi din lume dupã apã. Studiile au arãtat cã, un consum de 2-3 cãni de ceai verde, în fiecare zi poate avea efecte benefice asupra sãnãtãtii inimii prin mentinerea sãnãtãtii vaselor de sânge. Ceaiul verde are un continut bogat de flavonoizi. În plus, ceaiul este o bãuturã revitalizantã, care se integreazã foarte bine într-o alimentatie echilibratã si un stil de viatã sãnãtos. Ceaiul poate fi consumat atât în varianta caldã, cât si rece, sub formã de ice tea. Bãut fãrã lapte si zahãr, ceaiul este un ajutor important în dietele destinate mentinerii sau scãderii în greutate.

2. Ceaiul de pãpãdie

Ceaiul de pãpãdie te ajutã sa te purifici fiind optim în curele de detoxifiere. Acest ceai stimuleaza functiile ficatului si ale rinichilor mãrind secretia de bilã si urina. În cazul în care retii apa, ceaiul de pãpãdie e recomandat.

În plus principiile active ale ceaiului de pãpãdie sunt flavonoidele, taninii, potasiul, zincul si grupa de vitamina B – o adevaratã explozie de vitamine.

3. Ceaiul de afin
Frunzele de afin au o sumedenie de proprietãi. Beneficiile afinului sunt date de rolul astringent, antiseptic, bacteriostatic, de accelerare a acuitãtii vizuale, de sustinere a scãderii zahãrului din sânge si de efect diuretic. Ca recomandare un ceai din frunze de afin se bea cu 30 de minute înaintea meselor principale.

Ceaiurile însã nu pot actiona ca factor de sine stãtãtor într-o dietã, ci doar ca adjuvant. Pentru drenaj se recomandã consumul a 3-4 cãni de ceai zilnic, fãrã a adãuga zahãr. Pentru cei care preferã dulcele se poate adãuga o linguritã de miere în fiecare canã.

doctorulzilei.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.