spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Top 13 legume din întreaga lume de care nu ştiai că există şi beneficiile lor

- Advertisement -

In colţuri diferite ale lumii cresc legume de care este foarte probabil să nu fi auzit niciodată. Vă prezentăm mai jos câteva exemple de astfel de legume şi beneficiile lor:

1. Fiddlehead

Un tip de legume foarte răspândit în New England, mai ales în Maine, este servit fiert, în salată sau cu maioneză sau unt. Reprezintă de fapt frunzele noi, înfăşurate ale ferigilor şi sunt mult mai puţin cunoscute în restul Statelor Unite.

Conţin mulţi nutrienţi, omega-3 şi fibre, au proprietăţi antioxidante şi sunt apreciate pentru gustul delicios, dar nu toate ferigile sunt comestibile, unele fiind chiar otrăvitoare.

2. Romanesco

Această legumă cu un aspect surprinzător este o variantă exotică a mult mai cunoscutei conopide, fiind cu atât mai interesantă cu cât spiralele care îi crestează suprafaţa urmează şirul lui Fibonacci.

În plus, romanesco este o bună sursă de vitamine C şi K, fibre şi carotenoizi.

3. Dulse

Comună în Atlanticul de Nord, această “legumă”, care este de fapt o algă roşie de mare, este foarte frecventă în Islanda, unde se numeşte “söl” şi e servită în orice fel.

Constituie o sursă bogată de vitamina B, fibre şi proteine vegetale.

4. Yardlong

Această legumă este foarte asemănătoare cu păstaia şi este originară din Asia de sud-est.

Ceea ce le deosebeşte este viteza de creştere, cultivatorii observând diferenţe considerabile în fiecare zi. Conţin fibre şi vitaminele C şi A.

5. Manioc

Denumită adesea şi cassava, este o legumă amilacee care provine din America de Sud.

Este o sursă esenţială de carbohidraţi pentru 502 de milioane de oameni din întreaga lume. Valoarea ei deosebită este constituită de rezistenţa la curent, o trăsătură neobişnuită pentru o plantă din zone tropicale şi subtropicale.

Totuşi, este dificil de preparat şi chiar toxică dacă procedeul nu este făcut corect.

6. Nopales

Aceste legume provin dintr-o plantă care cu greu ar putea fi considerată apetisantă: un soi de cactus. Miezul suculent devine comestibil după ce spinii au fost scoşi.

Este o legumă populară în Mexic şi este atât de consistentă încât poate fi considerat o alternativă vegetariană la tacos.

7. Samphire

mai departe doctorulzilei.ro


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.