spot_img
spot_imgspot_img
19.9 C
Vaslui
03-iun.-2024

PERICOL. Arme create cu imprimante 3-D. Nu pot fi detectate şi oricine le poate fabrica (VIDEO)

- Advertisement -

Autor: Sorin Breazu

Un grup din Texas, condus de un anarhist, a publicat pe internet primul film care arată cum funcţionează o armă realizată din plastic, construită doar cu ajutorul unei imprimante 3-D.

Filmul arată un singur foc tras de The Liberator, un pistol de plastic, care are doar o bucată de metal în ea: declanşatorul. Arma a fost realizată doar cu ajutorul unei imprimante 3-D. Filmul nu vorbeşte despre raza de acţiune a pistolului sau despre precizia acestuia, însă arma pare să fi rezistat cu bine şocului.

Grupul nonprofit Defense Distributed, fondat de studentul la drept Cody Wilson, a postat instrucţiunile de fabricare ale pistolului pe internet, astfel că oricine îşi poate produce arma sa. O imprimantă 3-D precum cea folosită de acesta costă 8.000 de dolari.

The Liberator are 16 componente şi foloseşte un cui pentru declanşator. Potrivit grupului, ţeava armei poate fi schimbată, iar calibrul poate fi uşor modificat. Politicienii nu sunt de acrod cu producerea acestor arme.

„Ar trebui să scoatem în afara legii producerea acestor arme. Oricine le poate face – un infractor, un terorist. Oricine îşi poate deschide o fabrică de armament în garaj”, a spus senatorul Charles Schumer.

Creatorul pistoului Cody Wilson, a admis că arma sa ar putea fi folosită de infractori, însă susţine că libertatea de a crea este mai importantă. „Ştiu că arma poate fi folosită pentru a face rău. Pentru asta este făcută: este o armă. Nu cred că acesta este un motiv ca ea să nu existe”, a explicat acesta.

O imprimantă 3-D produce obiecte tridimensionale de orice formă pe baza unui model digital. Majoritatea modelelor sunt realizate fie prin decuparea materialului, fie prin aşezarea unor straturi pentru definitivarea unei forme. Imprimanta poate multiplica orice formă scanată, iar procesul durează foarte puţin.
http://youtu.be/JK55GSbSWQ0

Citiţi mai mult: PERICOL. Arme create cu imprimante 3-D. Nu pot fi detectate şi oricine le poate fabrica | VIDEO – Panorama > EVZ.ro
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.