spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

4 GOSPODĂRII AFECATE ÎN URMA UNUI INCENDIU LA ŢIFEŞTI

- Advertisement -

Vineri, 3 mai a.c., în jurul orei 13.40, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă, anunţa producerea unui incendiu izbucnit la gospodăria numitului Mihai C. din satul Bătineşti, comuna Ţifeşti. La numai câteva secunde alte apeluri au început să sosească la dispeceratul nostru, anunţând că flăcările cuprinseseră mai multe locuinţe şi anexe gospodăreşti.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, s-au deplasat imediat la faţa locului patru echipaje cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, una de la Secţia de Pompieri Panciu, iar alte trei autospeciale şi o motopompă remorcabilă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani. Intervenţia s-a defăşurat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ţifeşti, care a intervenit cu motopompe şi mijloace de primă intervenţie, la acţiunea de stingere participând şi cetăţenii din localitate.
La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului, incendiul se manifesta cu violenţă la patru gospodării, pe o suprafaţă totală de cca. 600 mp. S-a lucrat atât pentru localizarea şi lichidarea incendiului, cât şi pentru împiedicarea propagării flăcărilor la locuinţele şi construcţiile învecinate. Alimentarea autospecialelor de intervenţie s-a realizat atât din hidranţii stradali, cât şi de la surse naturale: râul Putna.
Trei persoane care locuiau în locuinţele afectate de incendiu au fost transportate la spital de echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vrancea, dar numai una dintre acestea, o femeie, a suferit o uşoară intoxicaţie cu monoxid de carbon şi arsuri de gradul I la nivelul feţei şi gâtului. Celelalte două persoane, soţ şi soţie, au fost transportate la spital deoarece femeia necesita dializă, iar bărbatul prezenta un hematom frontal în urma unei altercaţii.
Au fost salvate mai multe animalele mari ce erau adăpostite în anexele gospodăreşti, respectiv cai, vaci şi porci, cetăţenii reuşind să le evacueze la timp din calea flăcărilor. Din păcate, 40 păsări şi 50 pui au rămas închişi în ţarcuri şi coteţe şi au fost găsiţi carbonizaţi. La proprietatea numitului Mihai C. au ars acoperişul casei, construit din astereală din lemn cu învelitoare din carton bituminos pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp, o bucătărie de vară, construită din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp, cca. 60 mp din acoperişul unui adopost de animale construit din lemn, cca. 1 tonă nutreţ, aproximativ 1000 kg boabe porumb, articole din mobilier şi s-au degradat plafonul şi pereţii din paiantă ai casei de locuit. Din cauza vântului putenic, incendiul s-a propagat la alte trei locuinţe aflate în vecinătatea acesteia. La proprietatea numitei Nataliţa C. au ars acoperişul din astereală din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp, o bucătărie din paiantă şi acoperişul din astereală şi carton bituminos pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp, un adăpost de animale şi cca. 5 mc cherestea. S-au degradat plafonul şi pereţii din paiantă ai casei de locuit. La proprietatea numitului Vasile H. au ars acoperişul din astereală lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, 10 metri steri lemn, 1 tonă porumb, acoperişul garajului şi al unei anexe pe o suprafaţă de cca. 100 mp, bunuri electrocasnice, centrala termică pe lemn şi instalaţia aferentă. S-au degradat pereţii şi planşeele din 5 camere de locuit şi 2 holuri aproximativ 40 mp gard din tablă. La proprietatea numitului Mihai H. au ars o bucătărie de vară şi o anexă din lemn acoperită cu tablă pe o suprafaţă de cca. 40 mp, 3 butoaie din lemn, 1 tonă porumb.
Intervenţia pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor a durat cca. patru ore, la misiune participând 21 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, pentru conducerea şi coordonarea acţiunii de stingere deplasându-se la faţa locului şi grupa operativă. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, cel mai probabil, un foc deschis în spaţii deschise a stat la baza producerii acestui eveniment.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Vrancea

Foto:ISU Vrancea

ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.