spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Tipic romanesc! Inainte de Paste, comerciantii au scumpit toata marfa

- Advertisement -

Motiv de bucurie pentru credinciosi, Pastele a devenit in ultimii ani si un motiv de cheltuiala pentru gospodine si un prilej de castiguri fabuloase  pentru comercianti. Si anul acesta mielul, ouale, vinul si bunatatile dulci de pe masa din seara de Inviere vor scoate bani buni din bugetele familiilor. Ca in fiecare an, comerciantii au scumpit toate produsele cu pana la 10 la suta.

Botosanenii care vor sa cumpere mieii Hala de carne trebuie sa scoata din buzunar in jur la 25 de lei pe kilogram. in marile magazine, carnea poate fi achizitionata si cu 20-25 de lei.
„Bugetul pentru masa traditionala de Paste este in acest an de 300-400 de lei, pentru o familie de patru persoane. Sper sa ne ajunga!”, a spus o botosaneanca.
Ouale pot fi cumparate din marile lanturi de magazine la preturi pornind de la 7,9 lei si pana la 12 lei un cofraj. Cei care nu au timp sa le si vopseasca, le pot cumpara gata colorate la pretul de 0,9 lei bucata. Si drobul traditional poate fi gasit gata preparat in magazin, daca gospodinele nu vor sa-l gateasca acasa. Acesta are preturi ce variaza intre 25 si 26 de lei pe kilogram. De pe masa din seara de inviere nu pot lipsi pasca si cozonacul. Aceste alimente se gasesc, de asemenea, pe rafturile magazinelor botosanene. Astfel, un kilogram de cozonac variaza intre 6 si 12 lei, in functie de locul achizitiei si compozitie, iar unul de pasca ajunge si pana la 16-18 lei.
„Inaintea Pastelui, cele mai vandute produse sunt carnea de miel, frigaruile pentru ca se apropie si intai mai, carnea de curcan, dar si produsele de patiserie, prajiturile, cozonac, pasca, tortulete, vinuri, ouale de pasti, oua direct colorate, vopsea de oua, legume”, a spus un reprezentat al unui supermarket botosanean.
Nutritionistii recomanda ca, pe langa preparatele traditionale din carne de miel, sa consumati mul­te fructe si legume.
Preturile acestora sunt destul de piperate, mai ales in aceasta perioada de post. Un kilogram de castraveti este 7 lei, unul de rosii 8 lei, legatura de marar si patrunjel – 1 leu bucata, morcovii – 3 lei kg, salata verde – 2 lei bucata, legatura de ceapa si cea de ridichi – 1 leu bucata, varza – 3 lei kg, spanacul – 6 lei kg, guliile – 2,5 lei kg, ceapa – 3 lei kg, capsunile – 8 lei kg, merele – 3 lei kg, casul -17 lei kg  iar ardeiul gras – 12 lei kg. (Petronela Rotariu)

Citeste evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.