spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Patronul Blue Air, concesionarul Aeroportului Bacău, trimis în judecată de procurorii DNA

- Advertisement -

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis în judecatã, în stare de arest preventiv, pe Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade, cercetat pentru mai multe infractiuni – schimbarea destinatiei fondurilor europene, cu consecinte deosebit de grave, în formã continuatã (61 de acte materiale), utilizarea cu rea-credintã a creditului societãtii, delapidare cu consecinte deosebit de grave, în formã continuatã (136 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnãturã privatã, douã infractiuni de spãlare de bani, douã infractiuni de înselãciune.

De numele lui Nelu Iordache este legatã si soarta concesionãrii Aeroportului International “George Enescu” Bacãu. Acesta a fost deja recunoscutã ca un esec de conducerea Consiliului Judetean Bacãu. Problemele financiare ale firmelor lui Nelu Iordache, una dintre ele, Blue Aero, concesionarul aeroportului bãcãuan, s-au rãsfrânt si asupra contractului de concesionare. Acum se asteaptã pânã la rezilierea de comun acord, fãrã consecinte juridice. Firma Blue Aero si-a adjudecat acest contract. Actionarul ei majoritar este Blue Air, iar 89% din Blue Air apartin de Romstrade. La aeroport, din 27 ianuarie 2011 încoace, de când s-a început propiu-zis contractul, s-au realizat investitii de circa 13%. Între timp, Blue Air, operatorul principal de la aeroportul bãcãuan a fost scos la vânzare. Deocamdatã nici autoritãtile judetene nu cunosc care va fi soarta zborurilor din Bacãu.

“Nu stiu mai mult decât a apãrut în presã despre vânzarea Blue Air. Chiar dacã va veni o nouã firmã sã opereze ea nu va putea sã facã în sase luni ce nu s-a fãcut în doi ani. Important este cã în Bacãu existã o piatã stabilizatã a curselor aeriene”, a declarat Dragos Benea, presedintele CJ Bacãu. (Cãtãlina CHIFU, Stefan POPA)

Citeste ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.