spot_img
spot_imgspot_img
19.9 C
Vaslui
03-iun.-2024

Padoc de lux pentru maidanezii adunati din oras

- Advertisement -

Un milion de lei au aprobat consilierii locali botosaneni pentru constructia unui padoc pentru maidanezii orasului. Impotriva proiectului s-au ridicat mai multe voci din CL. „Eu ma gandesc, cu banii acestia, cati oameni ar putea servi masa de Pasti. Sunt foarte multi bani”, a fost comentariul consilierului local taranist, Corneliu Furtuna.

Mai mult, acesta a venit si cu propunerea ca botosanenii sa-si poata spune parerea, printr-un referendum, privind alocarea acestor bani pentru construirea padocului.
Primarul Ovidiu Portariuc a adus insa in atentia consilierilor locali o problema la care botosanenii sunt foarte sensibili: „nu mai vreau sa aud de copii muscati de caini”, a spus acesta. Primarul a amintit de statisticile pe care le prezinta anual Directia de Sanatate Publica Botosani, statistici care arata ca sute de persoane ajung la spital pentru a fi vaccinate dupa muscaturile cu care se aleg la intalnirea pe strazi si in parcuri cu cainii fara stapan. Acesta a mai precizat ca este o problema la care se cauta solutii de luni de zile, dar care pana acum nu si-a gasit rezolvare. In plus, a subliniat ca pana la urma pretul ar putea fi mai mic, in urma licitatiei pentru constructia padocului in care ar urma sa fie cazati vreo 800 de caini care acum bat strazile municipiului.
Proiectul a fost votat dupa dezbateri de aproape jumatate de ora, timp in care mai multi consilieri s-au aratat nemultumiti de cheltuielile mari care urmeaza pentru strangerea cainilor de pe strazi. „Avem si alte probleme in Botosani, nu numai cainii comunitari”, a spus consilierul municipal Paul Onisa.
Impotriva proiectului a fost si consilierul Doina  Bucsinescu. Au fost si consilieri care si-au adus aminte ca ONG-urile care apara drepturile animalelor doar critica, dar nu vin si cu solutii. O opinie de acest fel a fost indreptata impotriva ONG-ului care a intors din drumul spre Constanta transportul de caini comunitari. „In spatele dragostei pentru animale sta interesul unor indivizi, care fac bani”, a spus, transant, Corneliu Furtuna, care a sugerat ca iubitorii de animale din aceste ONG-uri sa ia acasa cainii daca se tot opun masurilor autoritatilor.
Consilierul local conservator Paul Onisa a spus ca sunt si alte probleme in oras, cum ar fi cersetorii, pentru care municipalitatea sa aloce bani pentru rezolvare si nu doar pentru cainii comunitari.

evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.