spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Au răspuns IMPERTINENT la interviu şi au fost angajaţi PE LOC

- Advertisement -
Nu întotdeauna răspunsurile cuminţi şi pline de respect date recrutorilor sunt cheia pentru a trece cu bine de un interviu de angajare.

Uneori, o atitudine îndrăzneaţă, intransigentă sau lipsită de diplomaţie poate crea o impresie mult mai bună angajatorilor, cu condiţia să fie sinceră, nu trucată.

Candidaţii care au curaj să spună ce gândesc pot avea câştig de cauză în faţa celorlalţi.

– „Nu mă interesează jobul vostru” – Unul dintre candidaţi a găsit contradicţii între ceea ce firma comunicase public despre sarcinile postului şi lucrurile pe care le auzea la interviu. S-a ridicat de pe scaun şi le-a spus recrutorilor că nu-l interesează să lucreze într-o firmă care nu ştie exact ce caută. Această reacţie i-a adus rapid angajarea.

– „N-o să răspund la toate întrebările” – Un manager arogant a intrat în sala de interviu şi i-a spus candidatului fără să îl salute „Am 5 întrebări pentru tine”. Candidatul i-a răspuns: „În acest caz, eu nu am decât 3 răspunsuri” şi chiar aşa a făcut, a refuzat să răspundă la două întrebări. Şi acest personaj a primit postul pe loc.

– „Am lucrat într-un mediu de zombie, cu un şef pe care îl uram” – Toţi specialiştii HR recomandă să nu-l vorbeşti de rău pe fostul angajator sau pe fostul manager, dat fiind că există o simpatie nespusă între angajatori. Cu toate astea, un candidat a povestit care au fost motivele reale ale demisiei sale şi a fost convingător, primind jobul.

– „N-am nicio idee despre ce o să fac dacă mă acceptaţi” – Unui candidat i s-a cerut să le prezinte viitorilor şefi viziunea sa despre dezvoltarea pe noi pieţe a firmei. „Habar nu am în clipa asta”, a răspuns acesta după un minut de gândire, răspuns care i-a convins pe angajatori că va ştii să caute răspunsul corect pe viitor.

realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.