spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Concert Vocal-Simfonic de Muzicã Sacrã

- Advertisement -

Invitatie…Cu ocazia sãrbãtorilor de Pasti, pe data de 6 mai, începând cu orele 18.00, la Biserica “Sf. Ioan” din Vaslui va avea loc un concert vocal-simfonic de muzicã sacrã. Concertul este dedicat atât cunoscãtorilor de gen, cât si simplilor curiosi, si a fost organizat de Asociatia Culturalã “MuzArt” în colaborare cu Primãria Vaslui.

Orchestra va fi dirijatã de Bogdan Chiroscã, printre solisti enumerându-se soprana Mihaela Grãjdeanu, mezzo- soprana Ramona Mirabela Castillo, dar si flautistul Dorel Baicu. Corul va fi dirijat de Bogdan Cojocaru iar orchestratia pieselor din program apartine autorului Viorel Munteanu, care va fi de asemenea prezent la eveniment. “Mã bucur cã am reusit la aceastã mare sãrbãtoare a crestinitãtii- Învierea Domnului – sã organizãm în parteneriat cu Primãria Municipiului Vaslui acest concert vocal-simfonic de muzicã sacrã. Concertul vizeazã toti iubitorii de muzicã bunã si mai ales pe cei care iubesc muzica sacrã. Se poate spune cãci vom avea un concert de autor întrucât vom audia doar lucrãri din creatia compozitorului Viorel Munteanu, fie compoziții originale sau orchestratii ale unor piese aflate în repertoriul national de muzicã sacrã. Cu sigurantã pot spune cã vom avea un concert de cea mai înaltã tinutã cu lucrãri românesti.”, a declarat Beniamin Harii. În anul 2011 a fost înfiintatã Asociatia Culturalã “MuzArt” cu scopul de a promova, conserva si dezvolta valorile culturale românesti în tarã si peste hotare, precum si integrarea acestora în viata social-economic-culturalã românã. Asociatia Culturalã “MuzArt” s-a arãtat a fi foarte activã în domeniul de activitate, reusind într-o perioadã de timp relativ scurtã, în parteneriat cu Universitatea de Arte “George Enescu” Iasi, sã asambleze o orchestrã simfonicã (MuzArt Orchestra) cu care a sustinut mai multe concerte în Vaslui si Iasi. În prezent MuzArt Orchestra are peste 80 de colaboratori printre care: dirijorii: Sabin Pautza, Cristian Orosanu, Bogdan Chiroscã si Valentin Doni; soprana Cristina Simionescu, pianistii Rãzvan Dragnea si Horia Haxim, violonistul Florin Croitoru si altii. Beniamin Harii, managerul artistic al orchestrei este absolvent si în prezent masterand al Facultãtii de Interpretare, Compozitie si Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universitãtii de Arte “George Enescu” Iasi – sectia Compozitie muzicalã (clasa prof. Viorel Munteanu).

Cine este Viorel Munteanu?

Nãscut la 2 mai 1944 în localitatea Reuseni din judetul Suceava, Viorel Munteanu a îndeplinit, de-a lungul timpului, functia de redactor muzical la Studioul de Radio Iasi (1969-1977), sef al Departamentului muzical de la Studioul teritorial de Radio si Televiziune Iasi (1982-1985 si 1990-1991). În anul 1969 îsi începe activitatea în sistemul universitar, devenind mai întâi asistent universitar (1969-1971), apoi lector la Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi, iar din anul 1991 – profesor universitar. Între 1995-1996 si 2000-2004 este decan al Facultãtii de Compozitie, Muzicologie, Pedagogie Muzicalã si Teatru, iar din anul 2004 si pânã în prezent este rectorul acestei universitãti. Din anul 1977 este membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din România, membru în Consiliul de conducere al Uniunii (din 1990). Lucrãrile scrise de el au rãsunat în peste 400 de concerte si festivaluri nationale si internationale: Anglia, Bulgaria, Cehia, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Japonia, Republica Moldova, Rusia, Slovacia, Spania etc. A compus piese vocal-simfonice, simfonice, muzicã de camerã vocalã si instrumentalã, coruri. A primit numeroase premii si distinctii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.