spot_img
spot_imgspot_img
19.9 C
Vaslui
03-iun.-2024

GREVÃ de amploare în Grecia

- Advertisement -

Autor:  Ana-Maria Adamoae

Principalele sindicate din Grecia au declansat o nouã actiune de protest fatã de mãsurile dure de austeritate impuse de guvern, greva de 24 de ore urmând sã afecteze întreg sectorul public, inclusiv transporturile si activitatea din spitale, potrivit BBC.

Sindicalistii solicitã încetarea tãierilor de salarii si majorarea taxelor. De cealaltã parte, guvernantii sustin cã fãrã aceste mãsuri Grecia nu va iesi din criza financiarã în care se aflã de aproape sase ani.

Greva a început de la miezul noptii, pentru a marca Ziua Muncii, desi aceastã sãrbãtoare a fost mutatã anul acesta pentru prima zi de joi de dupã Sãrbãtorile Pascale.

Se asteaptã ca transportul public sã fie paralizat complet, inclusiv activitatea feriboturilor care fac legãtura dintre continent si insulele grecesti. De asemenea, personalul medical din spitale va asigura doar urgentele.

Politia din Grecia e în stare de alertã, asteptându-se la episoade violente, asa cum s-a întâmplat si în cazul celorlalte proteste de amploare.

De la declansarea crizei si instituirea mãsurilor de austeritate, sindicatele din Grecia au organizat peste 20 de proteste de amploare, fãrã a modifica însã planurile de austeritate ale guvernului.
Cititi mai mult: GREVÃ de amploare în Grecia – International > EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.