spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

„Alo? Fiul dvs a avut un accident. Trimiteti va rog bani”. Metoda a facut victime la Iasi

- Advertisement -

Un escroc i-a spus unei ieşence că fiul ei a făcut un accident şi are nevoie de bani pentru a scăpa de puşcărie şi a se înţelege cu victima.

Două ieşence naive au fost păcălite de cantităţi mari de bani de hoţi inventivi. Una dintre ele s-a plâns zilele trecute poliţiştilor de la Secţia 2 că a fost sunată de un bărbat care i-a dat de veste că fiul său a produs un accident mortal şi are nvoie de bani pentru a nu intra la puşcărie. Credulă, femeia i-a trimis bărbatului toţi banii puşi deoparte pentru zilele grele. Femeia locuieşte pe strada Zugravi, chiar lângă Secţia de Poliţie din zona magazinului Billa. „Pe 27 aprilie, la ora 8, am fost sesizaţi în scris despre Maria G., despre faptul că, pe 26 aprilie, în urma unor apeluri telefonice primite de la persoane necunoscute, a fost înşelată cu suma de 30.800 lei, prezentându-i-se ca adevărată o faptă mincinoasă, şi anume că fiul acesteia a fost implicat într-un accident rutier pe o trecere de pietoni, iar pentru a scăpa de rigorile legii şi pretenţiile părţii vătămate este necesară această sumă“, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei. Autorităţile au deschis un dosar penal în acest caz pentru înşelăciune şi caută autorii.

Câteva ore a crezut că a câştigat 15.000 de euro

Un alt caz, asemănător, s-a întâmplat tot zilele trecute, în comuna Comarna. O femeie de 69 de ani a primit un telefon de la un bărbat care s-a recomandat a fi directorul unei firme de telefonie care a anunţat-o că a câştigat un premiu de 15.000 de euro. Însă, pentru a intra în posesia sumei, trebuie mai întâi să achite un comision, în valoare de 6.320 de lei. „După aproximativ 15 minute de la apel, la locuinţa persoanei sus-menţionate s-a prezentat un tânăr în vârstă de aproximativ 30 de ani care a solicitat banii pentru acordarea premiului. Femeia a dat banii, iar în schimb, bărbatul a tăiat o chitanţă şi a plecat, precizând că se va întoarce cu premiul“, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei. După ce a aşteptat mai multe ore ca tânărul să se întoarcă cu cei 15.000 de euro, femeia şi-a dat seama că a fost înşelată şi a făcut plângere la poliţie. Poliţiştii atrag atenţia că, în ultima perioadă, s-au înmulţit cazurile de acest gen, iar ieşenii par a fi uşor de tras pe sfoară. Poliţiştii au explicat că toţi hoţii „pozează“ în băieţi de treabă. „Persoanele care doresc să înşele sunt actori foarte buni, care îşi dezarmează victimele cu o aparenţă de băiat de treabă. Dincolo de această faţadă se află un infractor care posedă un simţ natural în a identifica victimele şi de a le înfrânge rezistenţa cu propunerile lor. Acesta nu are moralitate, este adesea violent, adaptabil la orice situaţie şi crede că victimele îşi merită soarta. Dacă nu este prins, el va acţiona din nou“, a adăugat reprezentantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.