spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Poveste tragica de iubire la Iasi. S-a intors acasa pentru nunta, dar va ajunge la cimitir

- Advertisement -

Unul dintre cei doi trebuia să se căsătorească după Paşti. Tânărul de 25 de ani şi viitoarea lui soţie abia veniseră acasă din Grecia. „Te rog, ridică-te şi hai să mergem acasă. Mâine dimineaţă avem multă treabă. Vine Paştele!“, îşi plângea femeia iubitul mort. Celălalt bărbat decedat ieri în satul Bâcu, comuna Ipatele, avea 53 de ani. SMURD a trimis un elicopter şi s-a încercat resuscitarea, dar fără nici un rezultat.

O frumoasă poveste de dragoste trăită de doi tineri din Iaşi s-a sfârşit tragic, după ce unul dintre ei a murit în mod stupid. Doi ieşeni care din dragoste au fugit în lume pentru a-şi face un rost, s-au întors în ţară zilele trecute pentru a se căsători şi pentru a cere împăcare părinţilor supăraţi. La o zi după ce au ajuns acasă, el a murit sufocat într-o fântână, în timp ce o curăţa. Pentru a-l salva, după el a sărit un alt bărbat, care a decedat însă şi el. Medicii de la SMURD s-au chinuit două ore să-i readucă la viaţă pe cei doi, dar nu au reuşit. Cea care trebuia să fie soţie peste două săptămâni şi-a sărutat logodnicul mort ore întregi, până când cei de la pompe funebre au ridicat cadavrele. Ea nu s-a dezlipit timp de patru ore de trupul neînsufleţit. Casa pe care au construit-o cei doi a rămas neterminată.

„Când era pe la jumătatea fântânii, s-a rupt ancora şi a căzut înapoi“

Tragedia s-a întâmplat ieri la amiază, în jurul orei 14, în satul Bâcu, din comuna Ipatele. Dumitru Dobriţă, în vârstă de 25 de ani, se întorsese în urmă cu două zile din Grecia, împreună cu viitoarea sa logodnică cu care trebuia să se însoare oficial, imediat după Paşte. Ieri, tânărul a vrut să-şi impresioneze tatăl şi s-a apucat să curăţe fântâna din curtea casei părinţilor. Vecinii au spus că a adus o pompă pentru a scoate toată apa din fântână, ca apoi să scoată nămolul. „A adus pompa, şi a băgat un furtun în fântână. Era ajutat de Ventonică Păduraru, un vecin care mai câştiga un ban la munca cu ziua. Au pus o cumpănă, s-a legat cu o funie şi, după o perioadă, s-a coborât în fântână. A stat ce a stat, dar nu mai dădea niciun semn. Celălalt a început să-l strige, dar băiatul din fântână nu răspundea. Ventonică s-a legat cu o funie şi a spus că el coboară să-l scoată, iar când strigă să tragem funiile, să tragem puternic“, a povestit unul dintre bărbaţii care au asistat la grozăvie. Acesta a relatat că bărbatul de 53 de ani a coborât în fântână, l-a legat pe tânărul de 25 de ani cu o funie, s-a agăţat şi el de funie, şi a ţipat ca toţi de afară să tragă. „Am început să tragem. Eram patru, dar ei doi erau foarte grei. Am tras, iar când aproape se vedea Dumitru, celălalt care s-a dus după el s-a sufocat şi a căzut înapoi în fântână. A căzut cu faţa în jos, că atunci când l-au scos era murdar de nămol pe cap. Apoi am aruncat o ancoră, l-am prins de un pantalon şi am tras. Când era pe la jumătatea fântânii, s-a rupt ancora şi a căzut înapoi. Nu am mai avut ce face. Între timp, cineva a sunat la 112“, a spus unchiul tânărului mort. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi a trimis elicopterul la faţa locului şi o maşină de pompieri pentru a scoate trupul bărbatului de 53 de ani.

„Era pâinea lui Dumnezeu“

Medicii au încercat să-i resusciteze pe cei doi bărbaţi, dar fără succes. Pompierii au luat cele două corpuri şi le-au transportat în curtea şcolii din localitate, pentru ca apoi să fie preluate de pompele funebre şi duse la Medicina Legală. Lenuţa Apetrei, logodnica tânărului mort, a stat timp de patru ore lipită de trupul neînsufleţit al iubitului. „Hai să mergem acasă, iubitule! Te rog, ridică-te şi hai să mergem acasă, să facem mâncare şi să dormim. Mâine dimineaţă avem multă treabă. Vine Paştele!“, suspina tânăra, disperată. Aceasta nu mai auzea pe cei din jurul ei. Rudele celor doi au povestit că Dumitru şi Lenuţa s-au iubit atât de mult, că în urmă cu doi ani au decis să fugă în Grecia, pentru a-şi face un rost. „Dumitru a stat în Grecia vreo opt ani, dar venea regulat acasă. Aşa a cunoscut-o pe Lenuţa, care trebuia să fie viitoarea lui soţie. Pentru că părinţii ei nu îl suportau pe băiat, ei au decis să fugă. Şi au plecat, fără să ştie părinţii“, a spus un vecin. Unchiul băiatului a spus că s-au decis ca, după doi ani de la fuga lor, să se întoarcă în ţară, să se împace cu părinţii şi să se căsătorească. „Au stat doi ani. Au spus că vor să aibă cununia imediat după Paşte, apoi să termine casa pe care au început-o împreună. Apoi voiau să plece din nou. Eu nu l-am văzut de când a venit. Prima oară când l-am văzut a fost când l-au scos mort din fântână“, a spus plângând unchiul decedatului. Un bărbat care a lucrat în Grecia cu tânărul, are numai cuvinte de laudă pentru băiatul mort. „Am lucrat vreo doi ani cu el. M-a ajutat foarte mult. Era pâinea lui Dumnezeu. Eu nici măcar nu ştiam limba, dar mereu mă trimitea la muncă. El vorbea cu grecul, apoi îmi traducea ce spune el şi plecam la treabă“, a spus Gabriel, un vecin. Celălalt bărbat care a murit încercând să-l scoată pe băiat, era singur, şi se retrăsese la casa părinţilor. „Ventonică a fost mult timp plecat prin străinătate. Nu a avut niciun căpătâi. Dar tot fără bani a rămas. Aşa că noi, fraţii, am decis ca să îl lăsăm să locuiască în casa părinţilor, că nu îl deranjează

ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.