spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Ponta atacă dur fosta guvernare PDL. Democrat-liberalii nu au nicio problemă cu asta

- Advertisement -

Autor:  Dan Andronic

După ce Traian Băsescu a afirmat că USL i-a produs o surpriză plăcută atunci când a menţinut în linii mari măsurile luate de guvernul Boc, premierul şi preşedintele PSD Victor Ponta a vrut să se asigure ieri că toată lumea află că nu i-a picat deloc bine asocierea cu predecesorul său de la Palatul Victoria. Astfel că a lansat un atac foarte dur la adresa Executivului condus de Emil Boc, despre care a spus că este „cel mai corupt şi incompetent guvern pe care l-a avut România”. „Noi ne chinuim de un an doar să reparăm ce au stricat ei şi să îi dăm la Parchet pe hoţii lor.(…) Am venit după nişte incompetenţi şi după nişte hoţi la guvernare», a repetat premierul.

Atitudinea preşedintelui PSD este uşor de justificat din punct de vedere politic : asocierea cu un guvern pe care l-ai torpilat- deşi justificată- îţi aduce doar deservicii de ordin electoral. Însă din perspectiva PDL, orice partid normal şi-ar fi apărat politica, mai ales în condiţiile în care aprecierile şefului statului practic au pasat favorabil mingea în terenul lor şi ei nu trebuiau decât să o returneze. Misiune care s-a dovedit prea grea pentru partid.

Advertisement

Cu excepţia lui Emil Boc şi a Elenei Udrea- ce nu fac parte din conducerea partidului- nimeni din PDL nu s-a sinchisit să-şi apere fostul Guvern. Ca şi în alte dăţi, democrat-liberalii s-au situat complet în afara agendei publice. Aceştia au găsit mai interesant să discute despre propunerea de reducere a pragului de validare a Constituţiei, alegerile europarlamentare şi să fie preocupaţi de o mini- răfuială cu Mihai Răzvan Ungureanu. Să-şi apere fostul guvern ? Nici pomeneală !

Chiar şi un copil de liceu ar fi reuşit să formuleze o serie de argumente prin care PDL să-şi apere mandatul de la Palatul Victoria. Dar în cazul partidului condus de Vasile Blaga nimeni nu a fost în stare să spună de pildă, că mărirea salariilor bugetarilor nu ar fi fost posibilă dacă guvernările PDL precedente nu asigurau o stabilitate economică care să permită acest lucru. Dacă vă amintiţi, înainte de căderea guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu aceasta era intenţia Executivului.

Dar nimic nu ar trebui să ne mai mire: în campania electorală pentru alegerile legislative din toamnă, Vasile Blaga şi cei din apropierea sa criticau fostul guvern Boc mai ceva ca USL şi nu ştiau cum să se dezică mai repede de el. Inclusiv strategic, mişcarea este cât se poate de greşită şi o mare prostie: măsurile de austeritate nu au fost un mizilic uşor de ascuns sub preş şi care să poată fi decontat doar în dreptul miniştrilor guvernului Boc. Şi aşa, Vasile Blaga a fost ministru al Dezvoltării în primul guvern Boc şi ministru de Interne în Guvernul Boc II până în septembrie 2010. Demisia a survenit urmare a unui scandal provocat de manifestația de protest a unor angajați ai MAI, care au scandat în uniformă de serviciu în fața Palatului Cotroceni împotriva președintelui Băsescu şi nu pentru că nu a fost de acord cu măsurile de austeritate, de exemplu.

PDL continuă să fie un partid debusolat, ai cărui membri nu mai ştiu încotro să o apuce şi care nu mai au încredere în capacitatea partidului de revenire. Şi, strict în cazul de mai sus, se prefac că nu înţeleg că cele mai bune rezultate electorale le-au obţinut nu cei care se dezic de guvernările PDL precedente, dar culmea, cei mai vizibili membri ai fostului guvern Boc.

EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.