spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Demolare cu scandal în Piata Traian (foto, video)

- Advertisement -

SCANDAL Ieri, la prânz, cei care au avut probleme în zona pietii Traian din Vaslui au rãmas surprinsi de numãrul mare de politisti care dãdeau târcoale unei pizzerii. Oamenii legii au fost trimisi de municipalitate pentru a asigura punerea în aplicare a unei decizii a primãriei, prin care patronii pizzeriei Ermano erau obligati sã dãrâme terasa, construitã pe terenul public fãrã acordul tuturor locatarilor. „Nu am eu nicio vinã, am cerut doar sã se respecte legea si, în acest caz, nu s-a respectat, nu a existat acordul tuturor locatarilor”, a explicat Vasile Pavãl, primarul Vasluiului.

În jur de zece politisti si mai multi muncitori au venit ieri, la prânz, în fata pizzeriei Ermano, pentru a pune în aplicare o decizie a conducerii primãriei, care a hotãrât demolarea terasei construitã în vecinãtatea pizzeriei, fãrã a respecta regulamentele si legislatia în vigoare. Practic, sustine primãria, desi patronii primãriei trebuiau sã obtinã acordul tuturor locatarilor pentru a deschide terasa acest lucru nu s-a întâmplat. De aceea, în conditiile în care terasa a functionat ilegal si anul trecut, patronii pizzeriei purtând un rãzboi cu primãria în instantã, s-a decis ca terasa în cauzã sã fie dãrâmatã. La vederea oamenilor legii, patronii au început sã facã scandal, dar s-au calmat imediat, stiind cã riscã sã piardã totul într-o clipã. „De doi-trei ani întâmpinãm probleme, de atunci avem numai probleme. Am vrut sã deschid o pizzerie cu terasã, initial mi s-a spus cã sunt de acord, am fãcut lucrãrile în interior, am deschis pizzeria înãuntru. În partea dinafarã, când am mers la primãrie sã mi se dea autorizatie mi s-a spus cã „Sã mai vedem”, „Fac ceilalti scandal dacã vã dãm numai dumneavoastrã”, chestii din astea. A trecut un an de zile, în 2012, pânã ce a trecut toatã vara. Cineva mi-a spus cã nu-mi dã autorizatie cã nu vrea domnul primar”, acuzã Milena Panainte, patroana pizzeriei.

Primarul Vasluiului, Vasile Pavãl: „O femeie de la etajul I nu le dã semnãtura”

De partea cealaltã, primarul Vasile Pavãl sustine cã este doar un caz de nerespectare a legii. „Legea spune cã, pentru a deschide o terasã, trebuie acordul tuturor locatarilor din blocul respectiv. Patronii de acolo au deschis fãrã nicio aprobare acea terasã, au mai scos si un televizor afarã, iar vara trecutã niste tineri au petrecut ceva mai zgomotos si vecinii nu au mai suportat. Este o doamnã Beligan, care stã la etajul I în bloc care a spus cã niciodatã nu va semna pentru acea terasã. Vine în audientã în fiecare sãptãmânã la primãrie. Patronii pizzeriei m-au dat în judecatã în penal, dar au pierdut, pentru cã eu nu sunt împotrivã sã se facã aceste terase, însã sã se respecte legea. Ori, în cazul de fatã nu am avut ce face si a trebuit sã cerem demolarea terasei. Vom vedea dacã se va intra în legalitate, deocamdatã acolo nu va mai fi nicio altã terasã”, spune primarul Vasile Pavãl.

Si parlamentarii au fost deranjati de terase

În legislatura parlamentarã trecutã, un grup de 42 de senatori (40 de la PSD, unul independent si un democrat- liberal) au initiat un proiect de lege privind asigurarea ordinii si linistii publice. Printre prevederi erau câteva lucruri care au stârnit nemultumire: Programul muzical pe terasele în aer liber poate fi difuzat între orele 09.00-22.00 si poate depãsi aceastã orã „numai cu acordul scris al locuitorilor din imobil sau din imediata vecinãtate”; În cazul unor evenimente familiale, depãsirea limitelor de zgomot admise se poate face numai cu acordul scris al locuitorilor din imobil sau din imediata vecinãtate Constituie contraventie: Tulburarea fãrã drept, a linistii locuitorilor prin strigãte, larmã sau folosirea în exces a oricãrui aparat, obiect, instrument ori instalatie muzicalã la intenesitate mare, în intervalul orar 22.00-08.00 sau în alte interval orare stabilite prin hotãrâri ale administratiei publice locale. Potrivit initiatorilor, vechea Lege 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de încãlcare a unor norme de convietuire socialã, a ordinii si linistii publice „nu mai corespundea realitãtilor”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.