spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Cum alegem maşina: bărbaţi vs. femei

- Advertisement -

autor: Alina Aliman

Femeilor le plac interioarele cochete, ei apreciază mai mult caii putere şi capacitatea cilindrică. Diferenţele sunt, câteodată, reconciliabile.

Este cât se poate de clar: aceeaşi maşină nu va arăta vreodată la fel pentru un şofer sau pentru o şoferiţă. Ce apreciem noi atunci când vine vorba de confort şi caracteristici tehnice? Care sunt lucrurile pe care pe ei îi lasă… rece? Ei bine, am întrebat şoferii de ambele sexe şi am ajuns la următoarele concluzii (desigur, topul poate fi completat şi adnotat de fiecare dintre tabere!).

La ce visează fetele atunci când vor să-şi cumpere o maşină, dar pe băieţi nu-i impresionează?

  1. La o paletă cât mai largă de culori: verde fistic, roz fondant, fucsia, albastru ciel… Cu siguranţă că orice bărbat care şi-a cumpărat o maşină în altă culoare decât alb, negru, gri sau albastru a avut alte motivaţii decât preferinţele cromatice personale (era la reducere, e maşină de firmă sau… culoarea a ales-o soţia!).
  2. Compartimente speciale pentru telefonul mobil şi cana de cafea (sau sticla cu apă). E adevărat că mai bine n-ai folosi telefonul să dai SMS-uri în trafic şi că poţi să mai întârzii 10 minute plecarea de acasă astfel încât să nu existe pericolul de a vărsa cafeaua în maşină. Dar fetele şi-ar dori astfel de locuri speciale. Da, mai mult decât băieţii.
  3. Oglinzile pe parasolar. 100% feminin: e adevărat că, din când în când, şoferiţele au nevoie să verifice dacă coafura stă bine şi dacă mascara nu s-a întins din cauza căldurii chiar înainte de o întâlnire importantă. Şi e frustrant (şi chiar neindicat să îţi faci retuşul în oglinda retrovizoare!).
  4. Scaunele încălzite. Aici votul a fost egal, însă parcă mai multe fete le-au votat ca „obligatorii“ la următoarea achiziţie motorizată.
  5. Pentru fete există conceptul de „maşini urâte“. Băieţii spun doar că nu sunt performante, că modelul de acum trei generaţii avea stopurile mai bine desenate sau că aerodinamica lasă de dorit.

Ce le stârneşte lor admiraţia, însă fetele nu înţeleg de ce?

  1. Acea luuungă listă de caracteristici tehnice – şi nu vorbim doar de caii putere (care trebuie să fie cât mai mulţi), ci şi de capacitatea cilindrică, rotaţiile pe minut, diametrul jantelor, transmisie, tracţiune, şasiu, injecţie, supape….
  2. Comenzile pe volan. Bărbaţilor le place că pot forma direct numerele de telefon din agendă, că pot să regleze volumul muzicii şi butonul de cruise control. Fetele ştiu că un volan e doar pentru schimbarea de direcţie. Şi nu le deranjează să aibă toate celelalte comenzi undeva pe panoul din dreapta.
  3. Tapiţeria şi volanul din piele. Pe fete nu le impresionează mai mult ca cele din material textil.
  4. Echipamentul audio. Un bărbat pasionat de muzică e în stare să dubleze valoarea maşinii cu nişte boxe Harman Kardon. O fată va investi mai degrabă într-un iPod.
  5. Tunningul. E o chestie total masculină; o fată nu va înţelege vreodată de ce ţi-ai cumpăra o maşină pe care să începi s-o modifici, să-i adaugi piese, eleroane şi ţevi de eşapament doar ca să surzeşti pe toată lumea atunci când pleci de la semafor în trombă (şi nu, personajele feminine din Fast and Furious nu se pun la socoteală!).

CITEŞTE MAI MULTE PE GLAMOUR.RO.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.