spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Centura municipiului Bacău este scoasă la licitatie

- Advertisement -

– publicarea pe SEAP si în Jurnalul Uniunii Europene se va face cel mai târziu luni – valoarea investitiei este de 267 milioane de euro

Stefan POPA

Sedintele de Consiliul Judetean (CJ) si Consiliul Local Bacãu de ieri au adus o veste asteptatã de bãcãuani de mai bine de zece ani. Constructia soselei de centurã a municipiului Bacãu a devenit o certitudine.

Dragos Benea, presedintele CJ Bacãu, a prezentat proiectul si datele tehnice alesilor judeteni, apoi s-a deplasat la Centrul de Afaceri si Expozitii “Mircea Canciov”, unde a avut loc sedinta alesilor locali bãcãuani. Aici, el si primarul Romeo Stavarache au vorbit despre acest proiect. “Licitatia pentru constructia soselei de centurã a municipiului Bacãu va fi pusã pe SEAP si publicatã în Jurnalul Uniunii Europene astãzi (vineri, n.r.) sau cel mai târziu luni – a declarat Dragos Benea, presedintele CJ Bacãu.

Este cel mai important proiect al Bacãului de dupã Revolutie, un proiect la care am muncit împreunã cu primarul Bacãului. Licitatia pentru executie va dura 52 de zile si sperãm ca, pânã la sfârsitul acestui an, sã stim cine va fi constructorul. Partea negativã este cã nu s-a schimbat legea achizitiilor publice si ne asteptãm sã fie contestatii, lucru care va face sã se piardã timp, asa cum se întâmplã la orice licitatie care depãseste douã – trei milioane de euro. Licitatia pentru contractul de supervizare s-a semnat deja si are o valoare de 1,2 milioane euro”. În continuare, el a prezentat date tehnice despre lucrare. Soseaua de centurã va pleca de lângã comuna Nicolae Bãlcescu, în apropiere de Metro, si va avea douã axe. Spre Vest va duce pânã în comuna Sãucesti, aproape de turnul de televiziune, la un kilometru de satul Bogdan Vodã, si va avea o lungime de 12 kilometri. Va trece prin comuna Letea Veche, unde dealtfel se vor face cele mai multe exproprieri de terenuri si chiar de case. Spre Est va face jonctiunea cu Centrul de Afaceri si Expozitii si va avea o lungime de 18 kilometri. În total, centura va avea 30 de kilometri. Valorea investitiei este de 267 milioane de euro, cu tot cu TVA, iar constructiile si montajul vor costa 156 milioane de euro. Pe traseul ei, centura va avea mai multe poduri, supratreceri peste calea feratã si sensuri giratorii.

Centura, parte din Autostrada Moldovei

…ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.