spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Şmecheraşul care a ucis doi oameni: „Tata vă va îmbrăca în bani!”

- Advertisement -

Autor: Ionel Stoica

Dosarul lui Andrei Andronie, acuzat de uciderea a două persoane, a fost trimis în judecată după o anchetă care a durat aproximativ un an şi jumătate. Declaraţiile poliţiştilor de la Rutieră arată că tânărului nu i-a păsat de starea victimelor.

Fiul de bancher care a ucis, în noiembrie 2011, două persoane, după o cursă în care fugea de maşina Poliţiei Rutiere a fost trimis în judecată. Procurorii l-au acuzat pe Andrei Andronie (22 de ani), student la o universitate din Haga (Olanda), de săvârşirea în concurs real a infracţiunilor de ucidere din culpă şi refuz de recoltare a probelor biologice şi testării aerului expirat.

Totul s-a întâmplat pe 5 noiembrie 2011, în jurul orei 04.50, atunci când Andronie, aflat la volanul unui autoturism BMW X5, a lovit o maşină pe Calea Floreasca din Capitală şi-apoi a spulberat un taxi. Victimele sale, studenta Ana Maria Nistor (22 de ani) şi taximetristul Ştefan Micu (32 de ani), au decedat pe loc

Clubbing şi alcool

Tânărul şi prietenii săi Eduard Lungu, Larisa Georgescu şi Mihaela Toscuţă se întorceau din Bamboo. Vitezometrul a rămas blocat la 200 de kilometri/oră. Bilanţul: două victime accidentate mortal.. „Împreună cu Edi am băut circa 3-4 pahare de votcă cu suc de mere şi gheaţă, până la sosirea Larisei şi a Mihaelei”, s-a scuzat, imediat după accident, Andronie.

Martorii l-au contrazis şi au declarat că mirosea puternic a alcool. Poliţistul Dragoş Stancu a povestit că, de trei ani de când lucra la Brigada de Poliţie Rutieră, nu i s-a întâmplat ca şoferul să nu oprească la semnalele luminoase . El a povestit reacţiile lui Andronie, atunci când a fost dus la INML: „Mă p..ş pe ei de morţi, că nu eram pe trecere de pietoni”.

Colegul poliţistului, Valentin Oprea, a declarat că tânărul recalcitrant „înjura foarte des”. Andronie a refuzat etilotestul. „În timp ce ne deplasam spre INML, l-am întrebat pe inculpat dacă este conştient că a accidentat mortal două persoane, iar acesta a răspuns: «Îmi bag p..a în ei de morţi, eu oricum plec în Olanda, că am bilet de avion». Că se p..ă pe el de permis şi de maşină, că în trei luni îşi ia permisul înapoi,” a mai povestit poliţistul.

Bani pentru poliţişti

Părerea persoanală a poliţistului Oprea: tânărul era în stare evidentă de ebrietate şi mirosea puternic a alcool. „În drum spre INML, inculpatul a promis că îmi dă mie şi colegului meu 5.000 sau 10.000 de euro şi că vine tatăl lui şi ne îmbracă în bani”, a dezvăluit Valentin Oprea.

Concluzia procurorilor care l-au anchetat pe Andronie: „Inculpatul nu a părut să regrete comiterea infracţiunilor”. Pasagerii din maşină şi-au întors declaraţiile şi au spus că tânărul nu era beat. Iniţial, Eduard Lungu a arătat că Andronie a băut trei-patru pahare de votcă cu suc de mere şi au băut fiecare câte un „shot”. Ulterior el a uitat de „shot”.

„L-am întrebat dacă este conştient că a accidentat mortal două persoane, mi-a răspuns: «Îmi bag p..a în ei de morţi!»”
VALENTIN OPREA, poliţist

„Consider că eu, personal, am consumat circa 80-100 mililitri de votcă cu suc de mere şi gheaţă.”
ANDREI ANDRONIE, inculpat

„Am privit vitezometrul şi am văzut cifra 180, în timp ce eram pe Calea Floreasca… M-a impresionat această cifră şi m-a speriat şi mai tare.”
MIHAELA TOSCUŢĂ, martor

EVZ.ro
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.