spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Filat RECUNOASTE dupã 4 ani de guvernare: “Prea mare este coruptia si prea multã politizare e în Moldova”

- Advertisement -

Ex-premierul Republica Moldova, Vlad Filat, spune cã PLDM doreste ca sã fie creatã o coalitie, însã fãrã grupul Ghimpu. Fostul prim-ministru a spus în cadrul emisiunii “Politica” de la postul TV7 cã este imposibilã o guvernare cu “isterie” si “nebunie”, transmite IPN.

„Pentru perioada urmãtoare vom avea negocieri, dar nu vom accepta grupul Ghimpu. În cazul în care reusim sã constituim un Guvern, atunci sã avem un Guvern fãrã isterie si fãrã nebunie. isterie si nebunie în actul guvernãrii eu personal nu voi mai tolera. Este si decizia partidului, nu doar a mea”, a spus Vlad Filat.

Fostul premier a mentionat în ziua de marti, 23 aprilie, urma sã fie încheiat un acord între PDM, PLDM si 7 deputati liberali. Totodatã, se discutã si cu deputatii neafiliati.

Vlad Filat a mai spus cã partidele sunt în situatia care aratã cã sau vor continua administrarea procesului politic pentru constituirea unei aliante sau vor intra în alegeri anticipate.

Referindu-se la voturile date de cãtre PLDM pentru proiectele PDM, Vlad Filat a spus cã acestea au fost conditiile în cadrul negocierilor pentru a fi votat în functia de premier. Vlad Filat a subliniat cã a mers la asemenea conditii, deoarece a fost rugat de cãtre partenerii prieteni ai Republicii Moldova care au cerut ca sã le ofere tot PDM pentru a nu se ajunge la alegeri anticipate. „Anumite lucruri pe care le-am fãcut au fost fãcute exagerat. Dar ni se vorbea de flexibilitate”, a spus ex-prim-ministrul.

În context, Vlad Filat a spus cã noul Guvern nu a fost votat, deoarece nu convenea cuiva, nemultumit cã au fost deranjate unele lucruri începând cu demiterea procurorului general, Valeriu Zubco. „Nu mã va mira dacã mã voi trezi cu vreun dosar sau chiar cu o perchezitie”, a mai subliniat fostul premier.

Referindu-se la interceptãrile telefonice, Vlad Filat a spus cã de câte ori va fi necesar se va implica si va interveni pentru ca legea sã fie respectatã. “Acest lucru se întâmplã pretutindeni, a specificat Vlad Filat.

Guvernul condus de Vlad Filat a fost demis pe 5 aprilie de cãtre parlamentarii PCRM si PDM.

timpul.md

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.