spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

STIINTA MUNICIPAL DEDEMAN BACÃU – VICECAMPIOANA ROMÂNIEI LA HANDBAL MASCULIN!

- Advertisement -

Reprogramarea meciului cu CSM Bucuresti n-a fost una fericitã pentru Stiinta, deoarece au venit la Sala Sporturilor mai putini spectatori decât de obicei. Si n-a fost o etapã ca oricare alta, ci una în care studentii au cucerit pentru al doilea an consecutiv medaliile de argint. Bucuria lor de la sfârsit a fost, de fapt, spectacolul zilei, altminteri meciul fiind unul de calitate mediocrã. Istoria nu va consemna însã acest lucru, ci performanta Stiintei. Datoritã acestui titlu de vicecampioanã, adãugat aurului de la volei feminin, Bacãul se aflã pe locul 2 în România la jocurile sportive, dupã Constanta, care a cucerit titlurile la handbal masculin si volei masculin si un bronz la volei fete. Avem cu ce ne mândri!

Nicio clipã în primejdie

Dupã zece minute echilibrate, Stiinta s-a desprins la 10-7 si si-a pãstrat avantajul relativ linistitor pânã la pauzã. Surprinzãtor, la gazde au evoluat Georgescu si Ghitã, desi accidentãrile lor pãreau serioase. De la cabine s-au întors douã echipe intrate deja în vacantã. Jucãtorii bãcãuani au încercat sã facã spectacol, au si reusit douã aeriene – Rotaru a încheiat seria golurilor bãcãuane cu o astfel de executie, din pasa lui Pãunicã -, au fost si tentative de “succesive”, dejucate cu regularitate de bucuresteni, care au taxat apoi pe contraatac. Cam asta a fost sursa principalã de goluri a echipei din Capitalã, care altfel era lipsitã de idei în ofensivã si mereu sub amenintare de joc pasiv. Una peste alta, Stiinta a obtinut o victorie absolut meritatã si fãrã emotii, prin care si-a acontat locul secund cu o etapã înainte de final.

Campionatul urmãtor a si început!

Dincolo de bucuria ponderatã ce a însotit cucerirea medaliilor de argint – decernarea fiind efectuatã de primarul Romeo Stavarache împreunã cu oficiali ai FR Handbal -, la Stiinta existã o preocupare foarte serioasã pentru viitor. Jucãtorii si antrenorul Eliodor Voica regretã cã Stiinta nu a luat campionatul, dar sunt multumiti de acumularea de experientã din acest sezon. Jocurile din Cupa EHF contra unor formatii puternice precum Magdeburg, Nantes si Ystads i-au fãcut pe bãcãuani sã progreseze în plan tehnic. La fel, partidele din preliminariile Campionatului European, în care au evoluat sase dintre jucãtorii Stiintei, tot sub coordonarea lui Eliodor Voica, în calitate de selectioner. Ei au izbutit din nou sã facã sãli pline si meciuri de neuitat, cu atmosferã electrizantã. “Multumim din nou acestui public extraodinar pentru sustinerea permanentã pe care ne-a oferit-o, mai ales în clipele grele”, a transmis Eliodor Voica.

Editia urmãtoare a Cupei EHF este asteptatã cu nerãbdare. Deja la Stiinta s-a anuntat un transfer – cel al timisoreanului Fenici (27 ani, coordonator, membru al lotului reprezentativ), însã managerul Puiu Ciobanu a demarat discutii cu multi alti handbalisti de valoare, pentru a întãri lotul, însã nu va oferi detalii decât dacã tranzactiile vor cãpãta contur precis. Se stie însã cã spaniolul Moya va pãrãsi Stiinta, deoarece nu s-a integrat în jocul echipei în cele câteva luni petrecute la Bacãu. De asemenea, expunerea sporitã a Stiintei în tarã si în Europa face ca unii dintre jucãtorii bãcãuani sã primeascã oferte. Tentatia pentru ei este mare, mai ales cã în ultimele luni la Stiinta au fost probleme cu salariile, iar multi dintre handbalisti si antrenorul Voica sunt la final de contract. “Nimic serios. Cu salariile se va rezolva, iar eu doresc sã cîstig titlul cu Stiinta”, ne-a asigurat Eliodor Voica. Primarul Romeo Stavarache a asigurat formatia de sprijinul în continuare al Consiliului Local, iar visul cuceririi titlului national a fost “reportat” pentru campionatul 2013-2014. “Este o echipã bunã, dar pe care o vrem competitivã si pe plan international, de aceea o vom completa la posturile deficitare”, a declarat edilul-sef.

Obiectivul rãmas – Cupa României

Cupa României, competitie a cãrei finalã Stiinta a pierdut-o în 2012 contra campioanei de-atunci si de-acum HCM Constanta, îsi va avea turneul final la Craiova, dupã terminarea campionatului. În calitate de vicecampioanã, Stiinta va fi cap de serie în jumãtatea de jos a tabloului si are mari sanse sã joace din nou o finalã cu Constanta. De data aceasta însã, învingãtoarea ar putea fi alta deoarece, paradoxal, desi echipa de pe Litoral si-a adjudecat mai usor titlul, diferenta de valoare dintre HCM si Stiinta s-a redus în mod considerabil.

Etapa XXI: Dinamo Bucuresti – HC Odorhei, U Politehnica Municipal Timisoara – U Transilvania Cluj, U Bucovina Suceava – HCM Constanta 24-24 (13-13), Stiinta Municipal Dedeman Bacãu – CSM Bucuresti 31-25 (13-10), CSM Ploiesti – CS Caras-Severin, Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu – Potaissa Turda.
CLASAMENT
1. HCM Constanta 21 18 2 1 641-492 38
2. STIINTA MUNICIPAL DEDEMAN BACÃU 21 15 2 4 644-534 32
3. HC Odorhei 20 13 2 5 630-595 28
4. U Bucovina Suceava 21 13 2 6 598-567 28
5. Potaissa Turda 20 13 1 6 621-571 27
6. CS Caras-Severin 20 8 3 9 539-487 19
7. U Politehnica Municipal Timisoara 20 8 1 11 498-505 17
8. CSM Bucuresti 21 7 2 12 574-607 16
9. Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu 20 7 0 13 490-535 14
10. Dinamo Bucuresti 20 6 0 14 529-622 12
11. CSM Ploiesti 20 4 1 15 514-592 9
12. U Transilvania Cluj 20 2 0 18 467-638 4
Etapa XXII (ultima, sâmbãtã, 11 mai): HC Odorhei – Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu, Potaissa Turda – CSM Ploiesti, CS Caras-Severin – Stiinta Municipal Dedeman Bacãu, CSM Bucuresti – U Bucovina Suceava, HCM Constanta – U Politehnica Municipal Timisoara, U Transilvania Cluj – Dinamo Bucuresti.

Peter KELMANN

Ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.