spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Ponta: 2019 este un un obiectiv realist pentru adoptarea MONEDEI EURO în România

- Advertisement -

Premierul Victor Ponta a declarat, la la Digi 24, cã data de 1 ianuarie 2019 reprezintã “un obiectiv destul de realist” pentru adoptarea monedei euro de cãtre România. Guvernul a transmis deja la Bruxelles un program de convergentã care nu mai include o tintã pentru adoptarea monedei euro, care anterior era anul 2015.

“Aici sunt douã variante: ori mergem pe modelul polonez, care spune cã nu stabilim anul, ci prioritãtile si încercãm cât mai repede, ori mergem pe un model pe care l-au avut si alte tãri, inclusiv România – noi am avut anul 2015, pe care nu îl respecti si atunci ai varanta sã îti cam pierzi credibilitatea, sã faci ca Petricã cu lupul, tot zici cã…Eu cred cã – nu stiu dacã o sã punem într-un document – un obiectiv de genul 1 ianuarie 2019 e un obiectiv destul de realist”, a spus Ponta la Digi 24.
Victor Ponta a atras atentia cã un astfel de obiectiv este stabilit împreunã cu Banca Nationalã si mediul de afaceri.

Guvernul a transmis Comisiei Europene un program de convergentã care nu mai include, însã, spre deosebire de ultimii ani, o tintã pentru adoptarea monedei euro. La începutul anului, premierul Ponta a anuntat cã intrarea României în zona euro în 2015 nu mai reprezintã o tintã credibilã, dar obiectivul nu trebuie abandonat, orizontul pentru finalizarea acestui proces fiind acum
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.