spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Acuzatii de trafic de influentă pentru rambursarea TVA

- Advertisement -

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Bacãu au dispus trimiterea în judecatã a doi inculpati, administratori ai unor societãti comerciale, acuzati de trafic de influentã.

În luna septembrie 2010, cei doi ar fi pretins unui denuntãtor suma de 2.200.000 de lei, sumã redusã ulterior, în urma negocierilor, la 300.000 de euro în echivalent lei, lãsându-l sã creadã cã au influentã asupra unor functionari din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Bacãu si cã vor interveni la acestia pentru solutionarea favorabilã a unei cereri de rambursare a taxei pe valoare adãugatã depusã de societatea comercialã la care denuntãtorul era administrator de fapt. Suma de bani care urma sã fie primitã de cei doi inculpati a fost disimulatã prin încheierea unui contract de prestãri servicii antedatat între societatea comercialã a denuntãtorului si o societate comercialã administratã de unul dintre învinuiti. În baza acestui contract, denuntãtorul a emis douã bilete la ordin ce urmau a fi completate si decontate de unul dintre învinuiti în momentul în care firma denuntãtorului încasa banii de la Finante.

La începutul lunii octombrie 2010, cererea de rambursare a taxei pe valoare adãugatã a fost respinsã de Directia Generalã a Finantelor Publice Bacãu. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bacãu. (Cãtãlina CHIFU)

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.