spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Rugaciuni cu inalti prelati, sarmale, vin si lesinuri de patronul orasului

- Advertisement -

Sute de botosaneni au participat ieri la slujba de la Biserica „Sfantul Gheorghe”. Curtea lacasului de cult a fost arhiplina, credinciosii participand la Sfanta Liturghie oficiata de un sobor de preoti in fruntea carora a fost inalt Preasfintitul Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

In acelasi timp o parte dintre credinciosi biserica au stat la rand pentru a se inchina la racla cu moastele Sfantului Pantelimon, tamaduitorul de boli. In predica de la finalul slujbei, Inalt Preasfintitul Teofan i-a indemnat pe cei prezenti sa staruie in credinta si sa nadajduiasca in Dumnezeu.
In predica sa Inalt Preasfintitul Teofan  a mentionat ca Sfantul Mare Mucenic Gheorghe a devenit „Purtator de Biruinta” deoarece a reusit ca in vremuri tulburi, in care izbanda era considerata exclusiv apanajul fortei, sa biruiasca prin credinta.
„Astazi, Biserica il praznuieste pe Sf. Mare Mucenic Gheorghe, numit si purtatorul de biruinta. In lumea noastra obisnuita, se afirma adesea despre o persoana care a reusit in viata ca este un invingator. Daca reuseste in afaceri, se spune ca este un invingator, daca reuseste in politica, de asemenea, se spune despre el ca este un invingator. Daca este un foarte bun sportiv si primeste multe cununi si multe premii, se spune, de asemenea, ca este un invingator. Asisderea Se poate oare spune si in domeniul credintei, ca un om este invingator? Credem ca in domeniul credintei mai putin se poate spune de cineva ca este un invingator, ca nu poti avea o credinta atat de mare si puternica incat sa te numesti invingator in cele ale credintei”, a spus in cuvantul sau IPS Teofan.
La Sfanta Liturghie au participat si Costica Macaleti – prefectul judetului, Florin Turcanu – presedintele Consiliului Judetean, Ovidiu Portariuc – primarul municipiului, Gheorghe Sorescu – vicepresedintele Consiliului Judetean, Viorel Iliuta – viceprimarul municipiului, consilierii municipali Mihaela Hunca si Corneliu Furtuna.
„Botosani-ul a fost si a ramas un loc al bunei convietuiri, cu urmari benefice pentru destinul sau, pe toate planurile, economic, social sau cultural. Ziua de Sfantul Gheorghe trebuie considerata o zi de sarbatoare a tuturor locuitorilor orasului si apreciem initiativa luata cu multi ani in urma, ca ea sa devina ziua orasului si sa fie sarbatorita asa cum se cuvine”, a declarat edilul municipiului.
„Va doresc tuturor sanatate, prosperitate si multi ani celor care astazi isi sarbatoresc onomastica”, a incheiat Ovidiu Portariuc.
„Tuturor le doresc «La multi ani» azi fiind o zi foarte importanta pentru toti botosanenii”, a spus si Florin Turcanu. (Petronela Rotariu)

Luate de la slujba nu SMURD-ul
Au venit la slujba de la Biserica Sf. Gheorhe si au avut nevoie de ingrijiri medicale. Pentru doua botosanence jandarmii au solicitat ambulanta.
Uneia dintre credincioase i s-a facut rau in timp ce statea la rand pentru a se inchina la Moastele Sf. Pantelimon. Aceasta a cazut din picioare imediat un echipaj SMURD prezent la fata locului acordandu-i primul ajutor. Femeia, cunoscuta ca fiind cardiaca, a fost preluata de o Ambulanta si transportata la Unitatea de Primiri Urgente. Spre finalul slujbei o alta femeie a lesinat si a fost scoasa din multime din jandarmi. O ambulanta a sosit la fata locului, medicii acordandu-i ingrijirile necesare. (Petronela Rotariu)

Praznic cu 6.000 de sarmale si 200 de litri de vin
Dupa Slujba de la Biserica „Sfantul Gheorghe” botosaneni s-au asezat in rand pentru a primi din sarmalele, vinul, painea si cozonacul, pregatit pentru hramul Bisericii. Mancarea a fost oferita de municipalitate.  „S-a lucrat de ieri dimineata (luni) pana azi (marti) dimineata. Am facut 6.000 de sarmale, am venit cu 100 de cozonaci, cu 200 de paini, 200 de litri de vin”, a declarat Mihai Hritcu, directorul de la Cantina de Ajutor Social.
Unii din cei prezenti la rand nu au mai avut rabdare si s-au imbrancit pentru a primi o portie de sarmale, un pahar de vin si o felie de cozonac. Jandarmii au asigurat ordinea pentru ca oamenii sa nu se ingramadeasca. (Petronela Rotariu)

evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.