spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Mercedes de 100.000 de euro la oferta! Arhiepiscopia scoate sambătă la licitaţie limuzina ÎPS Epifanie

- Advertisement -

Oamenii de afaceri vranceni iubitori de cai putere sunt invitaţi să liciteze pentru un Mercedes ultralux.Din vânzarea limuzinei care era condusă de şoferul fostului arhiepiscop Epifanie Norocel, actualul arhipăstor IPS Ciprian intenţionează construirea unui cămin de bătrâni la Răteşti.„Ii rugăm pe oamenii de afaceri care vor să susţină activitatea socială a Bisericii să ne susţină, participând la această licitaţie”, spun oficialii Arhiepiscopiei

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei organizează sâmbătă, 27 aprilie, o licitaţie mai puţin obişnuită prin care vrea să vandă limuzina de lux Mercedes din garajul instituţiei, care a fost folosită în ultimii ani de fostul arhipăstor Epifanie Norocel, trecut la Domnul la începutul acestui an. Aşa cum declară autorităţile bisericeşti, nu este o simplă licitaţie pentru a reduce cheltuielile de întreţinere şi a face economii, ci este voba despre o licitaţie filantropică, lucru obişnuit în lumea occidentală, dar rar pe la noi. „Nu este o licitaţie obişnuită. Nu dorim să vindem pur şi simplu o maşină scumpă pentru a scăpa de ea. Dorim ca prin această licitaţie să obţinem o sumă cât mai mare pentru a construi un cămin de bătrâni la Răteşti-Buzău. De aceea, îi rugăm pe oamenii de afaceri care vor să susţină activitatea socială a Bisericii Ortodoxe Române să ne susţină, participând în primul rând la această licitaţie. Este un mod de a ajuta pe cei de lângă noi, în cazul de faţă persoanele de vârsta a treia care au nevoie de condiţii decente de viaţă. Fericitul câştigător va intra în posesia unei maşini de lux, cu doar 40 mii de km la bord şi o stare de funcţionare perfectă. În acelaşi timp va face fericiţi câteva zeci de persoane şi credem noi că este lucrul cel mai important”, ne-au declarat surse oficiale din cadrul Arhiepiscopiei.
50.000 de euro – preţul de pornire

Aceasta este prima licitaţie filantropică organizată de Arhiepiscopie şi o primă etapă din proiectul filantropic iniţiat de IPS Ciprian, noul arhipăstor, prin care doreşte să apropie Biserica de problemele reale ale creştinilor, implicând-o la modul concret în domeniul social, acolo unde România este o rană deschisă. Pentu oamenii de afaceri din Vrancea, pe care nimeni nu-i va întreba vreodată cum au făcut primul milion, facem precizarea că preţul de plecare al limuzinei este de 50.000 de euro, iar preţul de catalog la care a fost achiziţionată cu doar câţiva ani în urmă depăşeşte 100 mii euro. Surse din arhiepiscopie spun că maşina de lux a producătorului german i-a fost sugerată fostului arhiepiscop de camarila sa, în anul 2009, cand ţara intrase în criză. Cu această maşină a venit Înaltpresfinţitul şi la deschiderea anului şcolar de la Colegiul Al. I. Cuza, ocazie cu care elevii au pus mai multe întrebări preoţilor legate de bunăstarea în care se scaldă oficialii Bisericii Ortodoxe. Noul arhiepiscop a renunţat la masinile de lux din parcul auto al Arhiepiscopiei, fiind de părere că maşinile de lux reprezintă opulenţă faţă de nivelul de trai scăzut al credinciosilor şi aduc prejudicii de imagine Bisericii. De aceea, Înaltpreafintia Sa Ciprian Campineanul a hotarat să vandă masinile de lux din parcul auto al Arhiepiscopiei, respectiv automobilul Mercedes, dar şi o altă maşină de teren aproximativ la fel de scumpă. (Valentin MUSCĂ)

Iată una dintre maşinile din parcul auto al BOR, cu titlu de exemplu. Masina din imagine nu este cea care va fi scoasă la licitaţie.

ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.