spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Bill Gates, criticat de sud-coreeni pentru lipsă de tact după ce a stat cu mâna în buzunar în faţa preşedintelui ţării

- Advertisement -
Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a fost aspru criticat de presa de la Seul pentru pentru modul în care a salutat-o pe preşedintele Coreii de Sud, Park Geun-hye, prima femeie din istoria tării care ocupă o astfel de functie. Astfel, mai multe ziare sud-coreene au tipărit fotografia care îl arată pe Gates dând mâna cu dna Park Geun-hye, în timp ce îşi ţine cealaltă mână în buzunarul de la pantaloni.

Cele mai importante ziare sud-coreene, printre care JoongAng Ilbo şi Dong-A Ilbo, au postat fotografia pe prima pagină, titrând “Diferenţe culturale sau un act de lipsă de respect?”, “O strângere de mână lipsită de respect? O strângere de mână casual?”

Eticheta are o semnificaţie deosebită în Coreea de Sud, o ţară cu o ierarhie bine determinată, de aceea societatea sud-coreeană este sensibilă la orice posibilă atingere a mândriei sale naţionale.

În cazul dat oamenii sunt împărţiţi în două tabere. Unii cred că se impune o temperare a “gândirii confucianiste”, întrucât aceasta nu este o normă universală, în timp ce alţii cred că diferenţele culturale nu au nicio vină; pur şi simplu Gates a dat dovadă de lipsă de politeţe.

Cancelaria prezidenţială de la Seul nu a dorit să facă niciun comentariu pe acest subiect.

Bill Gates a sosit în data de 22 aprilie în Coreea de Sud într-o vizită de trei zile, însoţind compania TerraPower, care este implicată în dezvoltarea unei noi generaţii de reactoare nucleare.

EVZ.ro
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.