spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Top 5 motive să faci sex cât mai des

- Advertisement -

O viatã sexualã activã este cea mai plãcutã si la îndemânã metodã de a te proteja împotriva unora dintre cele mai grave afectiuni

Împreunã cu un stil de viatã sãnãtos, sexul te ajutã sã-ti mentii inima sãnãtoasã. ,,Sexul creste fluxul sângelui, iar douã partide de amor pe sãptãmânã reduc la jumãtate ricul atacului de cord”, explicã dr, Desmond Ebanks de la Univeristatea Wilkes, Pennsylvania.

Iatã si alte motive sã faci sex cât mai des:
1. Îmbunãtãteste sãnãtatea mintalã

Cel mai rapid si la îndemânã mod de a scãpa de depresie si anxietate este sexul. ,,Din punct de vedere psihologic, sexul are numeroase beneficii, reducând stresul si îmbunãtãtind sãnãtatea mintalã”, explicã sihologul Patricia Tan.

În cazul bãrbatilor, ejacularea destinde sistemul nervos si stimuleazã eliberarea de endorfine, substante ale plãcerii.
2. Te elibereazã de stres

Sexul este cel mai bun remediu impotriva stresului de la serviciu si poate calma durerile de cap, deoarece in timpul partidei, organismul secreta neurotransmitatori care te fac sa te simti fericit, satisfacut si linistit.
3. Mentine fumusetea pielii

Sexul dã o strãlucire aparte pielii îmbunãtãtind circulatia sângelui, ceea ce ajutã la oxigenarea pielii. De asemenea, ajutã la eliminarea toxinelor si poate chiar sã-ti facã buzele sã parã mai pline.

4. Te ajutã sã-ti mentii silueta

Vrei sã scapi de câteva kilograme, însã nu ai timp pentru mers la salã? Nicio problemã, poti înlocui exercitiile fizice cu o activitate mai plãcutã: sexul. În timpul unei partide de sex de o jumãtate de orã, poti arde într 75 si 150 de calorii, potrivit doctorului Desmond Ebanks. În plus, sexul te ajutã sã-ti întãresti musculatura. ,,Excitatia si orgasmul elibereazã testosteron, un hormon care, printre altele, ajutã la construirea si mentinerea tesutului muscular si osos”.

5. Îti prelungeste viata

Fã sex cât mai des si vei trãi mai mult. Încã nu s-a descoperit un elixir al tineretii fãrã bãtrânete, însã specialistii spun cã sexul este una dintre cele mai bune metode prin care îti poti prelungi viata.

doctorulzilei.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.