spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Care a fost prima casa a lui Adam si Eva? Atlantida figureaza printre teorii

- Advertisement -

Arheologi, istorici, cercetãtori cautã de multã vreme dovezi ale existentei Grãdinii Raiului. Locul de unde au fost izgoniti Adam si Eva dupã comiterea pãcatului primordial.

Prima sursã este cartea Genezei, din Biblie, dar nu sunt oferite “informatii” care sã permitã o localizare exactã. Cãutãrile îndârjite i-au condus pe unii dintre cercetãtori în Ierusalim, la izvorul râului Gihon, dar si pe valea Ribble din Anglia sau în Mointeach Bharbhais din Scotia, zone care ar pãstra cumva ori caracteristicile geografice ale Edenului.

Ancora lui Columb

Existã si varianta mormonilor americani, din Biserica lui Iisus a Sfintilor din zilele din Urmã, în care Grãdina Raiului ar fi fost situatã în Jackson County, Missouri. Tot în America, dar în cea sudicã, a localizat si Cristofor Columb Edenul, în secolul al XV-lea. Mai precis, când, în cea de-a treia cãlãtorie, a aruncat ancora în fata deltei fluviului Orinoco, a întâlnit o vegetatie si o climã atât de plãcutã, încât a denumit regiunea “Paradisul Pãmântului”. Alti misionari sau exploratori, precum Marco Polo, au identificat China cu leagãnul omenirii, Sf. Toma d’Aquino situa Edenul la Ecuator, în vreme ce mitologia greco-romanã mentioneazã Câmpiile Elizee ca o Grãdinã a Raiului.

Una dintre cele mai mari taine

Existã si interpretãri potrivit cãrora paradisul primordial nu reprezintã un loc geografic, ci unul simbolic sau un teritoriu de viatã vesnicã al celor binecuvântati, cum nu lipsesc nici ipotezele SF, conform cãrora Atlantida-tinutul necunoscut si dispãrut ar fi fost “prima casã” a lui Adam si a Evei!

Brinsley LePoer Trench sustine în lucrarea sa, “The Sky People” (“Oamenii din cer”) cã descrierea biblicã a râului care trecea prin Grãdina Raiului nu este a unuia de pe Pãmânt. Iar locul pe care îl indicã el este planeta Marte! Grãdina Raiului rãmâne, dupã cum subliniazã majoritatea specialistilor si cercetãtorilor, “una dintre cele mai mari taine ale crestinãtãtii si ar fi bine sã rãmânã asa”.
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.