spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
29-mai-2024

GREVISTII FOAMEI: 22 de muncitori din Râmnicu Vâlcea sunt în greva foamei. Alti 30 li se vor alãtura, la iesirea din turã

- Advertisement -

Protestele extreme pe platforma chimicã din Râmnicu Vâlcea, la Uzinele Sodice Govora iau amploare. Celor trei grevisti ai foamei de iei li s-au alãturat în aceastã dimineata alti 19 muncitori, printre care si liderul de sindicat Adrian Mungioiu.

Alti 30 salariati urmeazã sã intre în greva foamei în cursul zilei de astãzi dupã ce ies din turã. De teama sã nu îsi piardã locurile de muncã, pentru a face greva foamei, cei 22 de protestatari si-au luat concediu de odihnã sau zile libere.

Muncitori sunt nemultumitã pentru cã patronul polonez refuzã de patru luni semnarea contractului colectiv de muncã, ceea ce presupune cã angajatii nu au protectie socialã în caz de concedieri si disponibilizãri. Ei mai recalamã faptul cã le-au fost taiate toate sporurile salariale si cã lucreazã în conditii mizere, cu o tehnologie depãsitã.

Liderul de sindicat sustine cã din 2006 de când societatea a fost cumpãratã de polonezi, nu s-au fãcut investitii minime pentru securitatea si sãnãtatea muncitorilor care sunt nevoiti sã lucreze si câte douã ore pe zi cu masca pe figurã din cauza mediul toxic.

Dacã pânã joi revendicãrile salariatilor nu sunt solutionate, toti cei 750 de muncitori ai uzinei vor intra în grevã generalã pe termen nelimit.

Cititi mai mult: GREVISTII FOAMEI: 22 de muncitori din Râmnicu Vâlcea sunt în greva foamei. Alti 30 li se vor alãtura, la iesirea din turã – Din tarã

> EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.