spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

NEWS ALERT. Atac cu BOMBÃ asupra AMBASADEI FRANTEI din Tripoli, soldat cu doi rãniti

- Advertisement -

Ambasada Frantei din Tripoli a fost tinta unui atac cu bombã, doi membri ai dispozitivului de securitate au fost rãniti, potrivit Reuters.
Atentat cu bombã la Ambasada Frantei din Tripoli

Un oficial al ambasadei a declarat cã ar fi fost vorba despre un atac cu o masinã capcanã.

„A avut loc un atac asupra ambasadei. Credem cã a fost vorba despre o masinã capcanã. S-au produs multe pagube clãdiri ambasadei si doi paznici sunt rãniti”, au spus sursele citate de Reuters.

Potrivit corespondentului AFP în capitala Libiei, clãdirea a fost grav avariatã si o parte din zidul imobilului a fost distrus. Douã autoturisme parcate în apropiere au fost carbonizate.

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fata locului pentru a stinge flãcãrile, în timp ce fumul gros si negru se ridica deasupra vehiculului care a explodat.

Explozia a avut loc la ora localã 07.00 (07.00, ora României) în zona Gargaresh din Tripoli. Unul dintre gardieni este rãnit grav, în timp ce celãlalt avea rãni mai usoare.

Acesta este primul atac din capitala libianã din 2011, când a fost alungat de la putere Muammar Gaddafi, precizeazã agentiile internationale de presã.

Misiunile diplomatice au devenit tinte în Libia, cel mai important atac fiind asupra ambasadei SUA din orasul estic Benghazi, în septembrie 2012, când au fost ucisi ambasadorul si alti trei americani.

Noua conducere din Libia se strãduieste sã îsi impunã autoritatea asupra unei tãri inundate de arme si numeroase militii înarmate, care de cele mai multe ori fac orice le convine.
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.