spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

INCREDIBIL! Autoritatile sanitar-veterinare interzic capturarea maidanezilor

- Advertisement -

In timp ce in municipiul Botosani in fiecare zi este muscata o persoana de catre cainii maidanezi, un control al ANSVSA interzice prinderea patrupezilor de pe strazi. Lipsa unei piste pentru caini la padoc, o panta insuficient de inclinata pentru dejectii si lipsa unui registru in care sa fie indicata cantitatea lunara de hrana pentru fiecare categorie de varsta de catei, sunt motivele care au dus la blocarea activitatii de strangere a cainilor de pe strazi.

Astfel orice intentie a autoritatii locale de a rezolva problema cainilor este blocata prin reclamatiilor ONG-urilor care militeaza pentru protejarea acestora. In urma unei plangeri a unui ONG din Braila condus de Mircea Serbanescu, presedintele Federatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a trimis un corp de control la padocul municipalitatii.
„Urmare a unei reclamatii, a fost dispus un control la padoc din partea ANSVSA Bucuresti. Ca urmare a controlului a fost sistata activitatea de capturare caini ca urmare a unor nereguli gasite acolo. Hrana animalelor nu este data pe categorii de varsta cainilor din padoc si nu este evidentiata foarte clar in registre cu cantitatile care au fost date, panta de scurgere nu are un unghi de scurgere a dejectiilor, custile nu sunt incalzite si nu sunt conditii decente. Ca neconcordanta s-a gasit si faptul ca acei caini nu au pista de alergare si iarna”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului.
Verificarile au fost facute ca urmare a unor solicitari de la un cetatean din Braila la ANSVSA, care a trimis o echipa de control. Activitatea este blocata pana nu reglementam aceste aspecte.
„Doamna director Vasiliu a fost prezenta la discutii si a transmis ca ea isi face doar datoria. Controlul este facut de colegii sai de la Bucuresti. Corpul de control de la Bucuresti a venit ca sa verifice cele sesizate. DSVSA-ul a facut controale si pana acum dar nu au solicitat aceste lucruri. Am primit note de control la care am iesit foarte bine la padoc. Sa nu credeti la padoc este o harababura si o dezordine de nedescris si a venit acest control care a descoperit lucruri”, a spus viceprimarul municipiului. Acesta sustine ca in cateva zile cele sesizate in urma controlului vor fi remediate astfel incat activitatea de prindere a cainilor de pe strazi sa poata fi reluata.
„Activitatea este blocata pana la remedierea neconcordantelor. Colegii mei lucreaza la remedierea acestor aspecte, mai putin la pista de alergare,  si sper ca in cateva zile vor fi remediate, urmand sa trimitem hartia de la DSVSA, care sa vina sa verifice daca aspectele sunt rezolvate”, a mentionat Cosmin Andrei.
Minodora Vasiliu, director executiv al DSVSA Botosani, a mentionat ca verificarile au fost derulate luna trecuta. „Am efectuat un pre-control in care au fost gasite deficiente nu as putea spune chiar majore. Pana cand Primaria nu isi va remedia aceste deficiente ramane suspendarea capturarii cainilor. A fost un dialog cu primarul, un dialog benefic in care s-a aratat receptiv la ceea ce am transmis, va face toate lucrurile acestea si vom merge in normalitate”, a declarat Minodora Vasiliu. (Petronela Rotariu)

evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.