spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

CONFLICTUL CHINA-JAPONIA: Opt nave chineze au pătruns în apele teritoriale japoneze din jurul arhipelagului Senkaku. Tokyo avertizează că va răspunde „prin forţă”

- Advertisement -

Opt nave guvernamentale chineze au intrat marţi în apele teritoriale ale insulelor Senkaku administrate de Tokyo şi revendicate de Beijing, în ziua unei importante vizite a deputaţilor japonezi la sanctuarul controversat Yasukuni din Tokyo, transmite paza de coastă japoneză. În replică, premierul japonez Shinzo Abe a avertizat marţi că ţara sa va respinge „prin forţă” orice debarcare chineză pe Insulele Senkaku.

Premierul japonez Shinzo Abe a avertizat marţi că Japonia va respinge „prin forţă” orice debarcare chineză pe Insulele Senkaku, în jurul cărora au fost trimise nave de către Beijing.

Întrebat în Parlament în legătură cu ordinul pe care l-ar da în cazul în care chinezii ar debarca pe aceste insule administrate de către Japonia, revendicate de China, Shinzo Abe a răspuns că „ar fi normal să îi respingem prin forţă în cazul în care se aventurează să debarce”.

mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.