spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
29-mai-2024

A fost ARESTAT un suspect în cazul atentatelor cu BOMBÃ din Boston. Cel de-al doilea este cãutat de politisti. Ei ar fi implicati si în uciderea unui politist

- Advertisement -

Unul dintre cei doi suspecti în cazul atentatului cu bombã de luni de la maratonul din Boston a fost arestat, iar cel de-al doilea este cãutat încã de politie dupã ce a împuscat un politist în campusul universitar al Institutului de Tehnologie Massachusetts. Informatiile au fost publicate de cotidianul local The Boston Globe, care citeazã surse oficiale. Suspectul a fost prins în Watertown, la 10 kilometri de Boston. Autoritãtile nu au vrut sã comenteze, oficial, ce legãturi existã dintre atacul cu bombã de luni si operatiunea de astãzi din Watertown.

Potrivit jurnalistilor de la The Boston Globe, un bãrbat cu cãtuse la mâini e audiat de politisti în spatele unei ambulante, iar cel de-al doilea suspect este cãutat, într-un perimetru de 20 de cvartale, în orasul Watertown, situat la 10 kilometri de Boston.

Martorii oculari povestesc despre scenele haotice pe care le-au putut vedea azi noapte si în aceastã dimineatã, dupã ce politia a confirmat uciderea unui politist de la MIT, iar mai multe echipaje de politie au urmãrit un asa zis furt de masinã. Martorii spun cã au auzit si mai multe explozii, precum si strigãtele ofiterilor care vorbeau despre dispozitive explozibile improvizate.

Agentii FBI se aflã si ei la fata locului, iar cel putin unul dintre suspectii din Watertown este un bãrbat de aproximativ 20 si ceva de ani, la fel ca si cei doi suspecti din cazul atentatului de la Boston.

“Suntem implicati în anchetã si monitorizãm situatia. Este prea devreme sã facem speculatii cu privire la legãturile dintre cele douã cazuri”, a declarat, sub protectia anonimatului, un agent FBI.

Un politist a fost ucis

Ofiterul de politie, a cãrui identitate nu a fost dezvãluitã, a fost împuscat de mai multe ori, potrivit declaratiilor procuraturii din Boston, citatã de The Boston Globe.

“Un ofiter al campusului MIT, care a rãspuns unei sesizãri privind un incident în zona clãdirii 32, a fost gãsit cu multiple plãgi împuscate si a fost transportat la spital, unde a fost constatat decesul. Nu sunt alte victime si nu a fost operatã încã nicio arestare”, se mai aratã în comunicatul procuraturii.

Incidentul s-a produs la ora localã 22.30 (4.30 ora României). Campusul MTI se aflã în imediata apropiere a orasului Boston. Incidentul de astãzi survine la numai câteva zile dupã explozia celor douã bombe de la linia de sosire a maratonului din Boston, în urma cãrora trei oameni au murit si alti aproape 180 au fost rãniti.
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.