spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Europenii simplificã procedora de obtinere a vizelor pentru cetãtenii moldoveni

- Advertisement -

Vizele de scurtã sedere pentru a cãlãtori în tãrile Uniunii Europene vor fi obtinute mai usor de catre jurnalistii din Republica Moldova si Ucraina, dar si reprezentanti ai societãtii civile, ONG-urilor si cetãteni tineri. Un proiect de lege in acest sens a fost aprobat astazi, 18 aprilie, de Parlamentul European.

„Amendamentele la Acordul privind facilitarea regimului de vize dintre UE si cele douã tãri din Parteneriatul Estic sunt în concordantã cu întelegerile din 2008, si îmbunãtãteste viata cetãtenilor din ambele tãri. Scopul Acordului este de a facilita eliberarea vizelor de scurtã sedere pentru o perioadã care nu poate sã depãseascã 90 de zile în decurs de 180 de zile”, se spune în comunicatul de presã al Parlamentului European.

Lista categoriilor de solicitanti care vor trebui sã prezinte documente cu privire la scopul cãlãtoriei se va extinde cu jurnalisti si personalul tehnic al acestora, rude apropiate ale cetãtenilor UE si participanti la programele de cooperare transfrontalierã initiate de UE.
Unii solicitanti vor fi scutiti de la achitarea taxei pentru vizã, si anume: rudele apropiate ale cetãtenilor UE, echipele jurnalistice, tinerii participanti la seminarii, conferinte, evenimente sportive, culturale sau educationale organizate de ONG-uri, reprezentanti ai societãtii civile, si participantii la programele oficiale de cooperare transfrontalierã ale UE.

Amendamentele la Acord simplificã, de asemenea, criteriile pentru obtinerea vizelor cu intrãri multiple pentru soti, copii si pãrinti care viziteazã cetãteni ai Republicii Moldova cu resedinta legalã în UE.

Cetãteni ai Republicii Moldova care detin pasapoarte biometrice vor fi scutiti de obligativitatea obtinerii de vize de scurtã sedere si li se va permite sã intre, iesi si tranzita teritoriile statelor membre ale UE fãrã vize.

tv7.md

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.