spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

De NECREZUT. MINCIUNI gogonate în ceea ce priveste ALIMENTELE

- Advertisement -

Sã cumpãrãm tot mai multe alimente, indiferent de consecintele asupra sãnãtãtii. Aceasta este ultima modã în ceea ce priveste „politica” hranã-cumpãrãtor la nivel mondial.

Conform specialistilor, industria alimentarã din întreaga lume a nãscocit, cu timpul, ingrediente care „fac” produsele ieftine. Iar aceste produse trebuie sã acopere cererea mare, sãnãtatea consumatorilor trecând pe plan secund.

Gustosi si fragezi?

Specialistii spun cã, de multe ori, eticheta nu are nimic de-a face cu ceea ce contin, cu adevãrat, alimentele, totul fiind minciuni gogonate.

Spre exemplu, pentru ca puii sã fie mai fragezi si mai gustosi se folosesc (dupã substantele care îi fac sã se dezvolte rapid si sã ia în greutate) diferite alte adaosuri, inclusiv resturi de carne de porc si vitã si foarte multã sare, sustine Cracked. Producãtorii spun cã fac asta pentru ca puii sã fie gustosi si fragezi, iar rezultatul înseamnã cã aproape 30 la sutã din greutatea unui pui este datã de aceste substante, cu care este umflat.

Cel mai falsificat

Sosul de soia nu este vândut în mod obisnuit nu este altceva decât un colorant alimentar, sare si îndulcite cu sirop de porumb. La fel si condimentul iute japonez wasabi, care este înlocuit cu hrean amestecat cu mustar. De asemenea, cel mai scump condiment, sofranul, este si cel mai falsificat.
Somonul este produs în crescãtorii supraaglomerate si, pentru cã nu se poate misca, este complet lipsit de culoare. Astfel, ca sã fie siguri cã produsul va fi cãutat, producãtorii aleg sã îl vopseascã si se pare cã 95 la sutã din produsele de pe piatã beneficiazã de acest tratament.
Carnea rosie poate fi si ea vopsitã, folosindu-se o substantã care, în timp, poate cauza cancer.

Fãrã gluten

Produsele fãrã gluten reprezintã una din categoriile care ocupã cel mai repede rafturile magazinelor. Specialistii însã spun cã achizitionarea unor alimente bazându-ne doar pe o etichetã care spune „fãrã gluten” nu înseamnã neapãrat cã asa si înseamnã. Glutenul se poate ascunde în spatele etichetelor vagi care spun „arome artificiale”.
Acestea sunt numai o infimã parte dintre alimentele care, conform nutritionistilor si nu numai, afiseazã „frumoase minciuni gogonate”, lista fiind
cu mult mai amplã.

EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.