spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

În Slobozia-Dusca,Copiii i-au provocat pe europeni sã le repare grãdinita

- Advertisement -

Asigurarea copilului cu un loc în grãdinitã nu este doar o problemã a pãrintilor din capitalã sau din alte orase ale tãrii, ci si pentru cei din s. Slobozia-Dusca, raionul Criuleni.

Si asta pentru cã Grãdinita-cresã „Izvoras“ din localitate este supraâncãrcatã, iar conditiile din institutia prescolarã nu permit sã fie gãzduiti mai multi copii. Totusi, de la 1 iunie, autoritãtile locale sunt convinse cã alti 70 de copii, de diferite vârste, vor putea frecventa grãdinita din localitate.
În situatia în care, an de an, tot mai multi copii se nasc în satul Slobozia-Dusca, spre deosebire de alte localitãti din R. Moldova, asigurarea copiilor cu un loc în grãdinitã a devenit o problemã atât pentru pãrinti, cât si pentru autoritãtile locale. Potrivit administratiei institutiei prescolare, zeci de cereri ale pãrintilor au fost refuzate, întrucât nu mai erau locuri disponibile în grãdinitã, iar conditiile erau precare. Drept urmare, renovarea institutiei prescolare a devenit o problemã stringentã. Dar, gratie unui proiect finantat prin intermediul programului PNUD Moldova-UE „Sustinerea Mãsurilor de Promovare a Încrederii”, de la 1 iunie, odatã ce va fi finalizatã renovarea Grãdinitei-cresã „Izvoras“ din sat, vor fi deschise încã douã grupe de copii. „Grãdinita a fost construitã cu 32 de ani în urmã si de atunci a trecut doar prin niste reparatii cosmetice. Cu ajutorul donatorilor, grãdinita noastrã va trãi acum a doua tinerete”, a apus Sergiu Istrati, primarul satului Slobozia-Dusca.

Noile spatii ale grãdinitei vor gãzdui încã 70 de copii

Ludmila Gandrabur, directoarea grãdinitei, spune cã natalitatea în s. Slobozia-Dusca e în crestere si grãdinita este solicitatã peste mãsurã, iar anul trecut circa 70 de cereri au fost refuzate. „Pânã în prezent avem 140 de copii, de aceea avem scopul sã mai creãm alte grupe. Nu am putut sã-i primim pe toti, pentru cã nu am avut conditii. Sperãm cã în curând vom putea face asta, iar copiii vor fi asigurati cu toate conditiile, deoarece am avut situatii în care chiar ploua în grãdinitã”, a spus Ludmila Gandrabur.

timpul.md

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.