spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Retea de hoti condusa din penitenciar, anihilata de mascati

- Advertisement -
Mascatii au descins ieri in mai multe locuinte din Saveni dar si in cateva celule din Penitenciarul Botosani  pentru destructurarea unei grupari de hoti din societati comerciale. Printre cei anchetati sunt si doua tinere, de 18 si respectiv 23 de ani. Capii retelei sunt, culmea, persoane inchise la penitenciar.

Miercuri politistii din cadrul Serviciului Investigatii Criminale – IPJ Botosani au efectuat mai multe perchezitii domiciliare la locuintele unor persoane suspectate de comiterea mai multor infractiuni de furt calificat, dar si in Penitenciarul Botosani. in urma cercetarilor efectuate si a probatoriului administrat, politistii au documentat activitatea infractionala a sapte persoane constituite intr-o grupare, persoanele fiind suspectate ca in perioada octombrie 2012 – aprilie 2013 au savarsit mai multe furturi din societati comerciale, prejudiciul total cauzat ridicandu-se la peste 30.000 lei. Ca urmare, politistii au descins la 8 imobile, apartinand a  cinci dintre suspecti, din orasul Saveni.
De asemenea, intrucat politistii au stabilit ca gruparea infractionala era coordonata de doua persoane aflate in stare de detinere in Penitenciarul Botosani, cinci dintre perchezitii s-au desfasurat in acest loc. Cu prilejul efectuarii perchezitiilor, au fost identificate bunuri (produse alimentare si nealimentare) despre care s-a stabilit ca provin din comiterea infractiunilor de furt, precum si instrumente de spargere, susceptibile a fi fost folosite la comiterea infractiunilor.
„In urma tuturor activitatilor desfasurate, politistii au dispus retinerea pentru 24 de ore in arestul IPJ Botosani fata de Raluca P. de 23 ani, Robert G. de 21 ani, ambii din orasul Saveni, Catalin Z. de 26 ani, din comuna Vlasinesti, si Nicolae S. de 21 ani, din localitatea Petricani. In cauza se desfasoara de asemenea cercetari fata de Stelian J. de 37 ani, Eugen J. de 35 ani, ambii din orasul Saveni, persoane aflate in stare de detinere in Penitenciarul Botosani, precum si fata de Nicoleta M. de 18 ani, din orasul Saveni, persoana cercetata in stare de libertate”, a declarat subcomisar Daniela Gheorghiescu, purtatorul de cuvant al IPJ Botosani.
Suspectii sunt cercetati pentru furt calificat, complicitate la furt calificat si instigare la furt calificat. Pentru documentarea activitatii infractionale a suspectilor, politistii Serviciului Investigatii Criminale au beneficiat de sprijinul tehnic si operativ al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. (Danut Rotariu)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.